Bli proffs på att hantera din hund!

Det ska vara givande att gå på hundkurser! Jag utbildar dig som hundförare att förstå, förmedla och intergrera med din hund. Jag tror på att om du blir nöjd och få ökad kunskap, kommer du få en mer harmonisk tillvaro med din hund och livet blir lite enklare. Hos mig får du hela din verktygslåda fylld med övningar, tillvägagångssätt och olika tekniker att ha med dig i framtiden.

Det ska vara roligt att ha hund!
Att gå kurs och inspireras är en underbar känsla. Känslan av att man är på rätt spår och att man samtidigt njuter tillsammans gör inlärningen så mycket trevligare och snabbare!

Belöningsträning
På alla kurser tränar vi med belöningsbaserad träning då det är det som är mest effektivt och ett snabbt tillvägaggångssätt för att skapa ett starkt samarbete med din hund.

Träningsteknik
Jag tror inte direkt på en specifik metod men använder mig alltid av belöningsbaserad träning. Det innebär att jag förstärker de beteenden jag önskar istället för att bestraffa de beteenden jag inte vill ha. Genom att hela tiden vara noga med att se vad jag VILL istället för vad jag inte vill, får jag en effektiv träning med ett gott resultat. Om hunden gör oönskade beteenden  tar jag reda på orsaken och arbetar bort dem med en åter igen belöningsbaserad träning.

Små grupper
Jag tror inte på att ha för många hundar på en och samma kurs. Jag vill lära känna dig och din hund, se er och kunna hjälpa er. Jag har aldrig fler än 6 hundar på en kurs, oftast max 4 hundar per kurs, allt för att du ska bli sedd och få den utbildning du betalar för. Hunden är en del av familjen och självklart får alla familjemedlemmar följa med på kursen!

Helheten i Klicka Hunden
Det spelar ingen roll om du går en specifik kurs, har du fått en liten knut på ett annat bekymmer hjälper jag så klart till. Det kan handla om något fysiskt, psykiskt eller ett annat problem du har med din hund. Går du kurs för Klicka Hunden får du alltid den hjälp du behöver och vill du hellre få rekommendationer till andra instruktörer kan jag även hjälpa dig med det. Klicka Hunden tar emot alla hundar, oavsett ras, ålder och kön!

Kursbeskrivningar

Klicka Hunden – en del av Glädjeklick

Du anmäler dig genom att maila mig. Anmälan räknas som fullständig när anmälningsavg. är betald.
Kursen startar vid  minst 2 deltagare/kurs.
Du betalar kursen direkt eller beställer en faktura.PROVA PÅ NOSE WORK

Nästa kursstart: Under planering.

Förboka din plats, Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Det här är ett tillfälle för dig som är sugen på att se hur sporten Nose Work är och om det är något som skulle passa dig och din hund. Vi pratar kort om sporten, prövar att göra sök med hydrolatet Euklayptus, pratar om kort inlärningstekniker och därefter får ni information om vilka kurser som startar inom kort.

Förkunskaper: Inga

Kursen innehåller: Ett tillfälle där du får möjligheten att pröva på nose worken som sport och men även en kort teori kring nose work och dess bakgrund.
Kursen är på ett tillfälle, totalt 2 timmar. Kursen hålls inomhus i uppvärmd lokal.

Max 4 hundar/kurs

Datum & Klockslag: 

Pris. 250 kronor/hund


NOSE WORK DOFTINLÄRNING: EUKALYPTUS

Nästa kursstart:

Lör den 11 Augusti kl. 09.00 

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Den här kursen vänder sig till dig som aldrig gått på Nose Work tidigare eller om du gått en Prova på kurs och vill lära din hund att identifiera hydrolatet Eukalyptus.  Det kan även vara så att du själv är en van utövare av sporten men har en ny träningskompis som du vill köra igång i sporten.

Hos Klicka Hunden arbetar med positiv förstärkning där hunden snabbt erbjuds att  koppla ihop doften med belöning, s.k. Rons Metod. Vi går igenom olika träningstekniker och problemlösningar. Vi pratar om hur hundens nos fungerar och hur vi ska ta tillvara på hundens fulla kapacitet i arbetet. På kursen använder vi bl.a. skokartonger som hjälpmedel och du får en flaska med eukalyptushydrolat med dig hem vid första tillfället. På den här kursen arbetar hundarna en och en.

Förkunskaper: Inga förkunskaper. Alla hundar, oavsett ålder, kön eller ras är välkomna. Kursen är från grunden och riktar sig till nybörjarhundar eller nybörjarekipage.

Kursen innehåller: inlärning av doft, Läsa hundens signaler, Behållarsök & Individuella träningsråd. I kursen ingår hydrolatet Eukalyptus, 10 ml.

Kursen är på tre träffar, totalt 6 timmar. Kursen hålls inomhus i uppvärmd lokal.

Max 4 hundar/kurs

Datum & Klockslag:

Grupp 2: Lördagar kl. 09.00-11.00  (11/8 + 18/8+ 1/9)

Pris. 750 kronor/hund

 


NOSE WORK DOFTINLÄRNING: LAGERBLAD & LAVENDEL

Nästa kursstart:
Grupp 2: Lör den 11 Augusti kl. 11.30

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Den här kursen vänder sig till dig som redan gått Doftinlärningskurs: Eukalyptus eller har ett godkänt doftprov i Eukalyptus och nu vill lära din hund att identifiera hydrolatet Lagerblad och/eller Lavendel. NW2 tävlar med bl.a. Lagerblad och NW3 tävlar i bl.a. Lavendel.

Kursen bygger vidare på Robs Metod, där hunden arbetar med positiv förstärkning för att koppla ihop doften med belöning På kursen använder vi bl.a. skokartonger som hjälpmedel och du får en flaska med lagerbladshydrolat och och en flaska lavendelhydrolat med dig hem vid första tillfället. På den här kursen arbetar hundarna en och en.

Förkunskaper: Doftinlärningskurs: Eukalyptus eller Godkänd Doftprov i Eukalyptus.

Kursen innehåller: inlärning av dofter, Läsa hundens signaler, Behållarsök & Individuella träningsråd. I kursen ingår 2 st. hydrolat (Lagerblad & Lavendel), 10 ml/flaska.
Kursen är på tre träffar, totalt 6 timmar. Kursen hålls inomhus i uppvärmd lokal.

Max 4 hundar/kurs

Datum & Klockslag:
Grupp 2: Lördagar kl. 11.30-13.30 (11/8 + 18/8+ 1/9)

Pris. 750 kronor/hund


NOSE WORK BEHÅLLARE & INOMHUSSÖK 

Nästa kursstart:
Grupp 1:
Sön den 10 Juni kl. 10.00 
Grupp 2: Sön den 12 Augusti kl. 14.00 

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Den här kursen vänder sig till dig som har en hund som redan kan identifiera ett av hydrolaten.

På den här kursen arbetar vi för att lära hunden att söka bland behållare och inomhusmiljö, vilket är två av fyra moment i tävlingsgrenen Nose Work . Vi går igenom tävlingsstrategier och pratar om regler för momenten i tävlingssammanhang. Vi tränar på olika typer av gömmor. lär oss läsa hundens signaler när den finner gömman och pratar om vikten av belöningsplacering.

På den här kursen väljer du själv om du vill arbeta med Eukalyptus, Lagerblad eller Lavendelhydrolat.

Förkunskaper: Hunden skall kunna identifiera hydrolatet. Det kan t.ex. vara genom ett godkänt doftprov eller att du har gått en doftinlärningskurs hos Klicka Hunden.

Kursen innehåller: Lära hunden söka strategiskt bland behållare och i inomhusmiljö, tävlingsregler, Ventilation och doftens förflyttning i rum, Läsa hundens signaler & Individuella träningsråd.
Kursen är på fem träffar, totalt 10 timmar. Kursen hålls inomhus i uppvärmd lokal.

Max 4 hundar/kurs

Datum & Klockslag:
Grupp 1: Söndagar kl. 10.00-12.00  (10/6 + 24/6 + 1/7+ 8/7 + 15/7)
Grupp 2: Söndagar kl. 14.00-16.00 (12/8 + 19/8 +2/9 + 9/9 + 16/9)

Pris. 1150 kronor/hundNOSE WORK UTOMHUS & FORDONSSÖK

Nästa kursstart:
Grupp 2: Sön den 10 Juni kl.14.00
Grupp 3: Sön den 12 Augusti kl. 10.00 

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Den här kursen vänder sig till dig som har en hund som redan kan identifiera ett av hydrolaten. Det kan t.ex. vara genom ett godkänt doftprov eller att du har gått en doftinlärningskurs hos Klicka Hunden. På den här kursen arbetar vi för att lära hunden att söka i utomhusmiljö och på fordon , vilket är två av fyra moment i tävlingsgrenen Nose Work .

Vi går igenom tävlingsstrategier och pratar om regler för momenten i tävlingssammanhang. Vi tränar på olika typer av gömmor. lär oss läsa hundens signaler när den finner gömman och pratar om vikten av belöningsplacering.

På den här kursen väljer du själv om du vill arbeta med Eukalyptus, Lagerblad eller Lavendelhydrolat.

Förkunskaper: Hunden skall kunna identifiera hydrolatet. Det kan t.ex. vara genom ett godkänt doftprov eller att du har gått en doftinlärningskurs hos Klicka Hunden.

Kursen innehåller: Lära hunden söka strategiskt bland behållare och i inomhusmiljö, tävlingsregler,  vindens påverkan av doftens spridning, Läsa hundens signaler & Individuella träningsråd.

Kursen är på fem träffar, totalt 10 timmar. Kursen hålls inomhus i uppvärmd lokal.

Max 4 hundar/kurs.

Datum & Klockslag:
Grupp 2: Söndagar kl. 14.00-16.00 (10/6 +24/6 + 1/7 + 8/7 + 15/7)
Grupp 3: Söndagar kl. 14.00-16.00 (12/8 + 19/8 +2/9 + 9/9 + 16/9)

Pris. 1150 kronor/hund


NOSE WORK – VÅGA TÄVLA 

Nästa kursstart: Lör den 09 Juni kl. 09.00 1 plats kvar!

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Den här kursen är till för dig som gått grunderna i de fyra olika momenten och vill komma igång inför tävling eller så har du kanske redan varit ute och tävlat men vill finslipa på tekniker eller få hjälp med problematiker som uppstått under träning/tävling.

Här arbetar vi med olika svårigheter i de fyra olika momenten, sätter ihop momenten till ett helt program samt låter våra hundar utvecklas till nästa nivå. Vi arbetar med alla fyra momenten vid varje träff och pratar specifikt om varje moment, dess regler och hur man ska tänka.

På den här kursen väljer du själv om du vill arbeta med Eukalyptus, Lagerblad eller Lavendelhydrolat.

Förkunskaper: Hunden skall kunna genomföra alla fyra momenten  t.ex. genom att gått en kurs i “Behållare & Inomhussök” samt i “Fordon & Utomhussök” eller ha godkänt doftprov i aktuell doft.

Kursen innehåller: Lära hunden söka strategiskt bland behållare och i inomhusmiljö, tävlingsregler,  vindens & luftströmmens påverkan , Markeringsträning & strategiträning.Läsa hundens signaler & Individuella träningsråd.

Kursen är på fyra träffar, totalt 12 timmar. Kursen hålls inomhus i uppvärmd lokal och utomhus.

Max 4 hundar/kurs.

Datum & Klockslag: Lördagar kl. 09.00-12.00  (9/6 + 30/6 + 7/7 + 14/7)

Pris. 1250 kronor/hund

 Lillnosen – en vardagslydnadskurs för valpar & unga hundar

Nästa kursstart: Sön den 30 september kl. 10.00

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Det här är en vardagslydnadkurs med det lilla extra. En grundkurs med fokus på vardagen & nose work i  ett helt enkelt.

Vi pratar hundens utveckling, signaler och beteende. Vi lär in lek, belöning, stadga, fokusering, koncentration, sitt, ligg, stanna, inkallning & visitering och hantering. Vi pratar omvårdnad och skötsel, vi pratar om hundfostran, rumsrenhet och spökåldern & vuxentiden. Vi tränar på gå fint i koppel, trix och hundmöten. Vi tränar in grunder för tävlingslydnaden och vi tränar även in doftinlärning för Eukalyptus på ett leksamt tillvägagångssätt. Vi tränar på belöningar, leker in stadga och koncentration.

Förkunskaper: Inga förkunskaper. Alla valpar och unghundar t.o.m 9 månader, oavsett kön eller ras är välkomna. Kursen är från grunden och riktar sig till nybörjarhundar eller nybörjarekipage.

Kursen innehåller: hundens utveckling, signaler & beteende. Vi tränar in grunderna som sitt, ligg, stanna kvar, gå fint i koppel och komma på inkallning.

Kursen är på sex träffar, totalt 12 timmar. Kursen hålls inomhus och utomhus.

Max 4 hundar/kurs.

Datum & Klockslag:  Söndagar kl. 10.00 (30/6 + 7/10 + 28/10 + 4/11 + 11 /11 + 18/11)

Pris. 1 350 kronor


Vardagsnosen – en vardagslydnadskurs för vuxna hundar

Nästa kursstart: Sön den 30 september kl. 12.30

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Det här är en vardagslydnadkurs med det lilla extra. En grundkurs med fokus på vardagen & nose work i  ett helt enkelt.

Vi pratar hundens utveckling, signaler och beteende. Vi lär in lek, belöning, stadga, fokusering, koncentration, sitt, ligg, stanna, inkallning & visitering och hantering. Vi pratar omvårdnad och skötsel, vi pratar om hundfostran, rumsrenhet och spökåldern & vuxentiden. Vi tränar på gå fint i koppel, trix och hundmöten. Vi tränar in grunder för tävlingslydnaden och vi tränar även in doftinlärning för Eukalyptus på ett leksamt tillvägagångssätt. Vi tränar på belöningar, leker in stadga och koncentration.

Förkunskaper: Inga förkunskaper. Alla vuxna hundar fr.o.m 9 månader, oavsett kön eller ras är välkomna. Kursen är från grunden och riktar sig till nybörjarhundar eller nybörjarekipage.

Kursen innehåller: hundens utveckling, signaler & beteende. Vi tränar in grunderna som sitt, ligg, stanna kvar, gå fint i koppel och komma på inkallning.

Kursen är på sex träffar, totalt 12 timmar. Kursen hålls inomhus och utomhus.

Max 4 hundar/kurs.

Datum & Klockslag:  Söndagar kl. 10.00 (30/6 + 7/10 + 28/10 + 4/11 + 11 /11 + 18/11)

Pris. 1 350 kronor


Lördag hela veckan – en vanlig hundkurs m. fika & koppelgående 

Nästa kursstart:

Grupp 2: Ons den 15 Augusti kl. 10.00

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Kursen vänder sig till dig som vill hitta på något med din hund men du kanske inte riktigt vet vad du vill göra. Vi tränar på miljöträning, hundmötesträning, koppelgående, vardagslydnad, klickerövningar och fika vid passivitetsträning. Vi pratar hunduppfostran och hundhållning.

Första tillfället träffas vi vid träningslokalen i Torskors och tränar inlärning och vardagslydnad med hjälp av klicker. Andra tillfället är vi i stan och tränar på miljön där samt hur man uppför sig i statsmiljö. Tredje tillfället är vi i skogen och tränar uppletande. Fjärde tillfället väljer vi tillsammans vad vi skall vara.

Vid varje tillfälle tar vi med oss fika och sitter och pratar, under tiden som hundarna skall ta det lugnt och kanske äta på en gobit och tränar på passivitet, här får du möjlighet att ställa dina egna frågor och funderingar.

Förkunskaper: Skall kunna vistas tillsammans med andra hundar.

Kursen innehåller: vardaglydnadsträning, klickerträning, miljöträning, uppletande och fika med passivitetsträning.

Kursen är på fyra träffar, totalt 8 timmar. Kursen hålls utomhus.

Max 4 hundar/kurs.

Datum & Klockslag:
Grupp 1: Söndagar kl. 10.00-12.00 (29/4 + 6/5+13/5+20/5)
grupp 2: Onsdagar kl. 10.00-12.00 (15/8 + 29/8 + 5/9 + 12/9)

Pris. 950 kronor


Dog Star – En kurs i tävlingslydnad

Nästa kursstart: Under planering 

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Den här kursen vänder sig till dig som vill träna tävlingslydnad från grunden. Vi tränar på modus, delar, moment och program. Tävlingslydnad skall inte blandas ihop med vardagslydnad. Tävlingslydnad är en sport som tävlar i precision av genomförandet av olika övningar. För att få ut max av den här kursen krävs det att du är intresserad av sporten tävlingslydnad och gillar att grotta ner dig i detaljer.

På den här kursen tränar du din hund med andra hundar runt omkring dig. Därav är det viktigt att din hund kan föra sig bland andra glada, tränande hundar.

Kursen är på 6 timmar. En heldag eller två halvdagar.
Kursen hålls inomhus vid teori & utomhus vid praktik.

Max 6 hundar/kurs.

Förkunskaper: Hunden behöver inte kunna något alls, inga förkunskaper men den ska vara från 5 mån. Föraren behöver inte heller några förkunskaper dock måste föraren själv veta att tävlingslydnad är det du vill lära dig, utöver det får du alla grunder i kursen.

Pris. 750 krLYDNADSLÖRDAG – En dag med tävlingslydnad

Nästa kursstart: Lör den 6 Oktober kl. 09.00  

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Den här kursen är på ett tillfälle och ger dig möjlighet att under en dag träna på delar,  moment eller program i tävlingslydnad, som du kanske har fastnat på, behöver träna mer på eller vill ha nya ögon på. Du väljer själv vad du vill arbeta med och vi tränar under dagen i grupp, enskilt och blandar teori med praktik.

Vi pratar rutiner, störningar och träningsupplägg.

Förkunskaper: Ska ha startat på en officiell tävling (resultatet oviktigt)

Kusen innehåller: indiviella träningstips, detaljträning och finputsning av kunskaper. Kursen är på ett tillfälle, totalt 5 timmar. Kursen hålls inomhus (teori) & utomhus (praktik)

Max 4 hundar/kurs

Datum & Klockslag: Lördagen den 6 oktober kl. 09.00 – 15.00, varav lunch 11.30-12.30

Pris: 650 kr


BLYGERKURS- En kurs för hundägare som önskar arbeta bort problematiker

Nästa kursstart: Lördagen den 12 Maj kl. 13.00 

Anmäl till: klickahunden@gmail.com

Den här kortkursen vänder sig till dig som har problem i vardagen med din hund. Det kan vara stress, rädslor, aggressioner, jaktbeteenden eller annat som din hund kan ha problem med. Vi pratar om vad det är som gör att hunden reagerar som den gör, hjur vi kan träna bort det och hur vi bygger upp ett samarbete som har glädje som grund. På den här kursen kan du anmäla dig med hund men även vara åhörare utan hund.

På den här kursen tränar du din hund med andra hundar runt omkring dig. Alla lynnen är välkomna.

Kursen är på 4 timmar. En halvdag.
Kursen hålls inomhus vid teori & utomhus vid praktik. I anmälan berättar du kort om din hund och vad du önskar arbeta med.

Max 4 hundar/kurs.
Max 4 åhörare/ kurs

Förkunskaper: Hunden behöver inte kunna något alls, inga förkunskaper men den ska vara från 6 mån. Föraren behöver inte heller några förkunskaper dock måste föraren kunna hålla i kopplet.

Datum & Klockslag: Lördagar 13.00-15.00 (12/5 + 9/6)

Pris. 550 kronor/hundplats, 350 kronor/åhörarplats.


Produkter till salu

Vid kurstillfällena finns möjlighet att köpa leksaker, hydrolat & böcker.
Vill du hellre beställa hem det så tillkommer 69 kronor i frakt/leveransavgift.


Hydrolat 

Här kan du beställa ett hydrolat i Eukalyptus, Lagerblad eller Lavendel till din Nose Work träning.
Förvaras i kylskåp och bäst före 12 månader från beställningsdagen.

Produkten innehåller:  10 ml

Pris. 29 kronor

Finns i lager.

Beställ en plats hos klickahunden@gmail.com


Belöningsmussla

Perfekt leksak som både kan fungera som en kastleksak och samtidigt håller den i godisbitar med kardborreband.

Produkten innehåller:  Tyg, vaddering & plats för godisbitar

Pris. 89 kronor

Finns i lager.

Beställ en plats hos klickahunden@gmail.comHol-ee Cuz

Belöningsleksak som studsar roligt och kan ställas vid belöning.

Produkten innehåller:  

Pris. 69 kronor

Finns i lager.

Beställ en plats hos klickahunden@gmail.com


Belöningstub – Original GoToob

Perfekt tub för belöning när du ska ge hunden blöt belöning, t.ex. mjukost, pastej eller för färskfoder.
Tål maskindisk och förvaring i kylskåp. Tuben har en läpp som hjälper till att trycka ut önskad mängd.

Tidigare gjorde märket en speciell hylsa för hundar men har numera endast hylsan för människor. Dock är det samma produkt och

Produkten rymmer:  37 ml, Smalstorlek

Materials:
Tube – Silicone
Cap valve – Silicone
ID ring and cap plastic – #5PP (polypropylene)
All materials: FDA food-safe, BPA-free, PC-free, Phthalate-free

Pris. 69 kronor

Beställ en plats hos klickahunden@gmail.com

 


 

Enskild individanpassad lektion 

Personlig Tränare (PT).           Alla dagar & tider
Du kan alltid boka mig privat om du vill ha hjälp med en specifik övning eller vill ha min fulla uppmärksamhet. Vissa hundar och människor fungerar bara bättre när det är lite lugnare runt omkring dem. Du betalar fördelaktigt via swish på plats när vi träffas.

600 kr.     1 tillfälle
1 500 kr.  3 tillfällen

Boka hos: klickahunden@gmail.com


Vid förhinder eller ombokning

Avbokningar/ombokningar av privatlektioner sker med fördel 24 timmar innan lektionen så jag har chans att boka in någon annan till den avsatta tiden. Avbokningar inom 24 timmar debiteras med full avgift. maila till klickahunden@gmail.com eller ring 070 5563022.

Din kursanmälan är bindande förutsatt att du inte avbokar din plats inom 14 dagar efter att du fått en bekräftelse från glädjeklick.se. Avbokningar efter 14 dagar från bekräftelsemailen debiteras med full avgift. Återbetalning sker därefter endast mot uppvisande av aktuellt läkarintyg/veterinärsintyg exkl. anmälningsavgift.


Saknar du någon kurs?

Kanske saknar du någon kurs som inte finns med just nu eller är ni 2-4 personer som vill att jag startar en kurs, så ordnar vi det!
Kontakta mig gärna så lägger jag upp en kurs eller föreläsning efter dina önskemål, maila till klickahunden@gmail.com eller ring 070 5563022.

Jag arrangerar alla typer av kurser, föreläsningar, temakvällar eller träningstävlingar. Hos uppfödare är Lillnosen en populär variant att boka för sina valpträffar.

 • Tävlingslydnad
 • Vardagslydnad
 • Valp
 • Senior
 • Aktivering i hemmet
 • Aktivering utomhus
 • Tema
 • Problembeteende
 • Hundspråk
 • Friskvård
 • Hundmassage
 • Raskunskap
 • Tävlingsträning för tävlingslydnad
 • Kommendering i Lydnad
 • Tävlingsträning i Nose Work
 • Koppelkurs
 • Hundmöteskurs