Hundrastning

Alla hundar passar inte för hunddagis och då är hundrastare eller dogwalker ett bra alternativ. Som hundrastare kommer jag hem till dig och hämtar hunden, går en runda med den så den får röra sig, göra sina behov och blir lite omklappad. Som hundrastare hämtar och lämnar jag hunden i sin trygga hemmiljö.

Jag som hundrastare går alltid ensam med ”ensamboende” hundar och/eller max 2 stycken mindre hundar från ”samma hushåll” per promenad. Anledningen är att jag tror att alla hundar är olika och behöver olika lång tid på att vänja sig vid nya sammansättningar av flockindivider och jag som rastar måste också lära känna hundarna jag går ut med.

Det finns tyvärr inga tider just nu!
– maila: klickahunden@gmail.com eller ring 070-556 30 22 för bokning eller frågor.

En underbar vårdag #dogwalk #dogwalker #hundpromenad #hund #klickahunden #staffe #väsby

Ett inlägg delat av Thess (@klickahunden)

 

  • Varje promenad utformas individuellt, anpassat till hunden. Oavsett om hunden är gammal, ung, sjuk eller altert skall den få ut något ur promenaden.

  • Du får en dagsrapport som säger var, vad och hur det har gått under promenaden via ett sms. Där kan du alltid ställa frågor eller kommentera om du vill att jag ska tänka på något speciellt inför, under eller efter promenaden.

  • Jag torkar av tassar, ger hunden nytt vatten och ev. mat om du önskar. Bjuder på en gobit och ser till att hunden är i ett bra sinne när jag lämnar den igen. Oftast sitter jag ner någon minut innan jag lämnar hunden för att den skall komma till ro innan jag säger hej då.

  • För att rastningen skall fungera så bra som möjligt, bör vi ha träffats 1-2 gånger innan själva tjänsten skall starta. Detta för att din hund och övriga detaljer som nyckelhämtning skall fungera på bästa sätt. I allas drömmar önskar jag även en inskolning, där hunden och jag går på promenad  tillsammans med ägaren 1-2 gånger innan jag tar över men förstår att så inte alltid är möjligt. Jag löser det med att jag tränar lite med hunden innan det är dags för promenad, så jag känner att vi har en koppling mellan varandra.

  • Jag använder mig endast av ett ”mjukt förhållningssätt” och belöningsförstärkare. Jag rekommenderar användning av VGW-bälte eller ett fast/halvstryp halsband med ett läderkoppel. Jag godkänner inte flexikoppel, smala halskedjor eller helstryp som utrustning vid rastning, då det skapar ett obehag hos hunden. Jag vill att hunden skall ha en fridfull promenad där vi går ut tillsammans. Jag låter aldrig hunden gå fram till andra hundar när jag är på promenad med.

  • Jag plockar självklart upp efter alla hundar (med egna bajspåsar) som jag rastar och erbjuder din hund hundgodis (om det är ok för dig) under promenaden med mig. Är din hund allergisk finns det oftast en proteinkälla i allergifodret som den kan äta. t.ex. kyckling.

11150371_10153363769165921_1801711159759027641_n (1)

Panikrastning

Känner jag hunden sedan tidigare från kurs, massage, utredning eller rastning kan du även boka en panikrastning. Det kan vara att du är sjuk , inte klarar av att gå ut med hunden tillfälligt eller att du är bortrest och din hundvakt inte vill gå ut med hunden. Panikrastning kan endast möjliggöras om tid finnes, oftast försöker jag flytta runt på befintliga kunder så alla ska bli nöjda.

Kloklippning

Du kan välja till att jag klipper klorna på din hund i samband med promenaden. Du ser till att det finns en klotång att tillgå som är vass nog för att kunna klippa klorna. En slö klosax nyper av klorna istället för att klippa dem, vilket gör ont och är obehagligt.

Hundmassage

Du kan även boka så att din hund får en hundmassage i anslutning till promenaden.Massage har en positiv effekt på kroppen. Den hjälper hunden att slappna av, hålla sig friskare och gör att lynnet är stabilt och överskottsenergi försvinner.


Prislista för Hundrastning

Har du mer än en (1) hund i samma hushåll rabatteras priset med 50 % fr.o.m. hund nummer två (2)
Priserna inkluderar moms

Månadsabonnemang: 30 min promenad/dag

Heltid dag:

2 500  kr/månad

 

 

 

Tilläggstjänst på månadsabonnemang

Paniken, akutrastning

250 kr/dag

Kloklippning:

200 kr/enstaka klippning
400 kr/månad (klippning varje vecka)

Hundmassage

400 kr/tillfälle
1 200 kr/månad (massage varje vecka)


Delar ur Villkor & Betalning vid hundrastningstjänsten

Förskottsbetalning gäller vid månadsabonnemang. Betalning skall vara tillhanda sista i varje månad för nästnäst kommande månad. t.ex. sista januari för rastningstjänst i mars månad.

Uppsägningstid 30 dagar innan önskat avslut för månadsabonnemang t.ex 1 dec uppsägning av rastningstjänst, 1 januari upphör tjänsten. uppsägning meddelas gärna via mail.

Förändringar på rastningsschema bör meddelas senast (10) timmar innan bestämd rastning, gärna på sms.

Är du bortrest och lämnat bort hunden. fortsätter vi så klart med rastningen hos din tillfälliga hundvakt (om denne bor i närheten) eller så pausar vi rastningen tills du är tillbaka. Du kan pausa ett abonnemang under en begränsad tid.

Vid en längre paus tages en administrationsavgift ut på 250 kr/påbörjad vecka. Detta faktureras månadsvis.

Nyckelkvittenser har vi som vi signerar tillsammans, för vår bådas säkerhet & trygghet.
Kan någon i familjen låsa upp behövs ingen nyckel.

Vid kvällsabonnemang går jag ut med hunden, vill du däremot att hunden skall ha sällskap under t.ex. natten får den vara hemma hos oss och hämtas/lämnas efter överrenskommelse.

Intresseansökan

Maila klickahunden@gmail.com med din ansökan