Kvällstävling på Råådalen i Lydnad

Sanja och jag hade anmält oss till en kvällstävling i Lydnadsklass 1 men efter att vädret har varit väldigt dåligt fram och tillbaka i över en vecka tillbaka bestämde jag mig för att inte tävla henne om det regnade. Regnet slutade runt 13-tiden på dagen och var uppehåll hela kvällen och vi fick ett skönt väder att köra ettan på.

Vi drog startnummer 6 och det blev rätt lagom att hamna i mitten av startfältet även om jag helst hade dragit något av de 4 första. Vi gick in på platsliggningens 2:a omgång och fick höger ytterkant. Det var lite pirrigt för jag vet inte hur Sanja beter sig när hon ligger utan hund på ena sidan men övning är bra tänkte jag och gick in.

Som vanligt går jag alltid in till platsliggningen utan kopplad hund och sätter dem vid min sida och så får de sitta där tills alla har tagit av sina hundar koppel mm. innan de läggs ner. Sanja satt så fint och tittade på mig och för första gången under alla träningar och träningstävlingar kände jag mig väldigt trygg med henne. Hon lade sig ner fint och låg väldigt stilla även om hunden närmast henne reste sig upp innan tiden var slut. När jag kom gående tillbaka till henne såg jag hur hennes snålvatten droppade ur munnen på henne.. Hon visste att snart serverades köttbullar!!! *haha* (10 poäng)

Domaren valde att ta tandvisningen direkt efter men istället för att stappla runt till var och en fick man gå fram till henne med hunden och hunden fick ta kontakt. Hon var väldigt försiktig och Sanja tyckte hon var trevlig. Duktig som hon är stannar hon upp när de närmar sig henne för att ta på henne men fortfarande lite blöt i munnen. Vi sprang direkt till köttbullen efter plats och tandvisning.. (10 poäng)

Linförigheten gick segt och hon hängde inte riktigt med mig i svängarna kände jag. Hon är ändå duktig på att hämta sig från varje halt men så är det som batteriet går ur henne efter en stund. Vi kämpade oss igenom det och fick iallafall godkänt 🙂 (8 poäng)

Läggandet under gång har vi haft en hel del problem med sen hon lärde sig ställandet men idag var hon på hugget och gick nästan före mig och lade sig ner i okey tempo (inte det bästa jag vill ha), när jag gick tillbaka fick jag inte upp henne utan fick säga sitt 2 ggr och då drog ju det ner betyget. (8 poäng)

Inkallningen, finns inte så mycket att säga… Hon gillar att springa 🙂 (10 poäng)

Ställandet under gång gjorde hon med ett extra steg vilket jag trodde skulle dra ner oss rejält men vi fick bara en enhets avdrag. Jag jämför ju fortfarande med elitlydnaden så jag är inte van vid att man får göra vissa missar i ettan 🙂 (9 poäng)

Apporteringen som ÄR vårt paradnummer blev inte alls någon parad idag!! Hon tog apporten och sen spottade hon ut den. Blev så förvånad så jag sa tittade frågande på henne och sa “nej men Sanja.. ” Tog upp den och stoppade in den i munnen på henne igen och sträckte upp. Denna gången höll hon i den och väntade likafint som vanligt på att jag skulle ta den.. (7 poäng)

Hoppet gjorde hon lika fint som vanligt, sitter som ett ljus och tittar på allt annat runt omkring tills jag säger hopp och hon direkt hoppar över hindret och sätter sig fint vid sidan.. (10 poäng)

Helheten gav oss idag en dålig 8:a vilket jag tycker var katastrof när hon ändå har arbetat på fint. 8:a brukar man få om man nollar ett moment så det är jag inte speciellt nöjd över men ändå en kommentar som sa trevligt ekipage. Konstigt. (8 poäng)

Totalt blev det 180 poäng och en 2:a plats. Sanja verkar vara en hund som skärper sig under tävling precis som Teo, vilket bara är toppen!! Min Sanja är nu redo att tävla i Lydnadsklass 2!!

sanja

Resultatet är inskrivet under Sanjas sida och finns under resultaten på hemsidan