Teo tävlingstränar

Igår var jag på klubben och körde månadstävling i Lydnad. Det var Teos tur att visa sina kunskaper och som alltid så började kvällen med en platssittning och platsliggning i grupp. Platssittningen gick fint men i platsliggningen var det något i gräset som lockade Teos uppmärksamhet och han kröp fram något litet steg för att kolla om det var något gott vilket gav oss 9 poäng. Sittande blev 10 poäng.

I fria följet lyckades Teo få kli i örat och halva hans fokus lades på detta och det blev ett väldigt svajigt program med sneda sitt, pendling och lite av varje. Tor jag fick 7,5 på detta så ingen höjdare, vet att han kan bättre 🙂
På sättandet fick jag att han satte sig sent och att han var före mig. Teo vill ju gärna prestera bra på tävling och har en tendens att gå lite upp i energinivå och då kommer det här framåtdrivandet som gör att han får väldigt sug framåt.

Inkallningen med ställande och läggande fick vi också lågt poäng på men så bra ställande som han gjorde igår har han aldrig gjort tidigare och jag var supernöjd med honom, det var riktigt fint för att vara honom!! 🙂 Så där blev jag väldigt nöjd.

Rutan fick jag in honom i men han har börjat att låtsas som om han inte hör… det ska jag jobba lite med men annars låg han fint och väntade tills jag hade gått mina rundor. Har inte tränat avslutningen än så jag hjälpte honom in rätt. Apporteringarna gick fint även om jag får att han har 2 olika tempon ut och in, så mer träning på det även om han har ändrat sig så är det fortfarande inte bra nog. Tråkigt att få 8:or bara för att tempot inte är rätt så att säga.

Vittringen hoppade jag över eftersom vi inte tränat den än och sist var då fjärren. Fjärren som han egentligen kan väldigt bra vid det här laget blev inget vidare igår. Det var så mycket att hålla koll på så han försökte med en variant där han lyssnade på mig och tittade på andra, vilket gjorde att han förflyttade sig rätt i lägena men inte med rätt utförande vilket gjorde att han hamnade en längd framåt.

Summan blev en 2:a plats och 1 poäng från 3:dje pris trots nolla på vittringen och 3 väldigt dåligt genomförda moment!! Vi är på god väg så fort vi tränat in vittringen också..  Jag behöver mycket mer störningsträning och funderar helt enkelt på att åka till stan och träna där. (vågar man det??!?! :))

I förrgår var det kursstart på klubben och alla instruktörer var där och presenterade sig + tog emot sina kursare. Jag körde lite agility innan, en mycket liten kombination som ändå krävde att jag sprang på och att River lyssnade..

agkomb19