Tollarspecialen 2004 – Årets Lydnadstollare

Nu har vi varit på semester i två veckor och då har vi varit i Karlskrona den första veckan och den sista veckan har vi varit i Kolmården. När vi var i Karlskrona så var vi funktionärer på Karlskrona BK:s sommartävling i Agility och Lydnad. Då tävlade jag med River i agility och sen i Kolmården så var det årets Tollarspecial, Vi tävlade i agility och Lydnad och vi passade på att träffa Rivers valpar också. Vi hade hoppats på att träffa Rivers bror Wille också men han dök inte upp… så vi fick nöja oss med alla andra mysiga hundar som vi träffade…

I Karlskrona så tog vi det mest lugnt, hälsade på alla vänner och var och åt på favis stället Nivå, åt en glass på glassiären och fikade på Waynes….På agilitytävlingen dikskade vi oss igen, River var tydligen inte helt säker på att svarta däck fungerar lika bra att hoppa igenom som vårt gråa hemma….

Här nedan är Rivers bebisar Bee och Falcon som vi mötte på Tollarspecialen. det var ett mycket kärt återseende med Mitzy också..

tollarspecialen4 tollarspecialen7

Falcon är faktiskt lite lik sin pappa tyckte jag allt när vi träffade honom…och Bee är så himla bedårande…

På lördagen hade vi en mysig grillkväll där vi kunde träffa alla och sitta och prata o mysa! Mycket roligt.

Nu har jag fått många ansikten till alla namn som jag har pratat med över nätet och via mail.

tollarspecialen1 tollarspecialen2 tollarspecialen6

På Fredagen tävlade Susse och Viska i Lydnad och Agility, Viska vann Lydnadsklass 2 med 185,5 poäng. I agilityn gick det tyvärr inte så bra som vi hade hoppats på..

Marie-Louise tävlade i Lydnad och i jakt men tyvärr gick det inte så bra i Lydnaden men Tixi var bättre med sin apportering iallafall… fast blodiga, flugfyllda fåglar tyckte hon domaren kunde hämta hem själv. Det var roligt att se hur jaktprovet gick till så nu ska vi börja träna lite så vi kanske kan vara med nästa år…

tollarspecialen1 tollarspecialen3 tollarspecialen5 tollarspecialen8

iallafall så gick det väldigt bra för River, i agilityn så diskade vi oss i samtliga tre lopp men i Lydnaden gick det toppenbra! River fick sitt tredje 1.a pris i Lk1 och blev där med med titulerad LP1. Han vann sin grupp och klass och vann även över alla övriga Lydnadshundar och blev “Årets Lydnadstollare 2004″ Vi fick 192 poäng av domaren och bara en liten kommentar på papperslappen…”ngt kort koppel i linförigheten” och det gav oss en nia. Annars så hade han inget negativt alls att säga överhuvudtaget när vi fick vår slutliga bedömning på helheten.

Vi vann en fin röd Bia-bedd och så fick vi en fin bucka… att ta med hem och när vi sedan fick ta emot vandringspriserna så fick vi en ännu större rosett och River ser verkligen så stolt ut!

det var bara synd att det började regna när vi skulle ta emot priset. Annars så gick resan hem bra och nu har vi en vecka kvar att ta det lugnt innan arbetet börjar igen.