Riverjoy´s

cropped-headerkennelriverjoys

FÖR LÄNGE SEN´… 
Drömmen om en egen hund har jag haft så länge jag kan minnas. Jag brukade rasta gatans hundar och gick ständigt i drömmen om att få ha en alldeles egen hund..

Att det skulle bli just tollare visste jag när jag var runt 11-års åldern men att rasen kallades tollare hade jag ingen aning om! Det var en barndomskamrat som fick en röd liten ruffsig hund med ett busigt temprament i födelsedagspresent. Jag var såld! En sådan hund ville jag ha!
therese

VEM ÄR JAG
Jag heter Therese Welander, född 1977, adopterad från Chile endast 8 veckor liten, uppvuxen i Blekinge med vacker skärgård runt hörnet, tillfällig skånetös under ett antal år men numera gift och bosatt i Norra Stockholm.

Jag älskar pappersarbete, listor och gem. Tycker om att ha många pärmar med olika rubriker. Just nu är hundträning det som ligger överst i hyllan, älskar att grotta ner mig i olika utvecklingsböcker och fundera, stryka med markeringspenna och fundera igen… Jag tränar en mängd olika hundsporter och tycker att variationen förnöjer :)

jagokaninBättre en kanin i handen än fyra hundar som springer efter den i skogen…

UTBILDNING
Är i ständig utveckling av mina kunskaper och i början på 2012 startade jag upp mitt egna företag.

I botten har jag en 1-årig Allmänlydnadsinstruktörsutbildning med valpspecial via SBK. Har gått diverse kurser, föreläsningar och privatträningar för bl.a Jenny Damm (Lotus Education), Niina & Kenth Svartberg (Svartbergs Hundkundskap), Eva Bodfält. Kerstin Malm och Annika Aller mm. Under sommaren 2011 deltog jag  med mina hundar på OR2011, vilket var lite av en dröm går i uppfyllelse, så mycket kunskap på ett ställe!

REGISTRERAD HOS SVENSKA KENNELKLUBBEN 2007
Riverjoys är en blivande uppfödning av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever även känd som Tollare. Det betyder att vi inte haft någon egen kull med valpar än men det har funnits tollare i familjen sen 2002. Uppfödartankarna har kommit nu på senare år och första valpkullen föds inte förrän om några år under Riverjoys namn.

Egen uppfödning av tollare har varit en liten dröm sen några år tillbaka. Målet har kommit lite närmare då jag nu har både kennelnamn och en tanke på hur jag vill att just mina tollare skall vara. Förhoppningarna ligger på att Sanja skall bli min avelstik. För mig är det viktigt att skynda långsamt när det gäller avel och hälsa. Det ska kännas bekvämt när beslutet om parning, valpar, framtid etc. planeras.

vattenapportering
ARBETANDE HUNDAR MED KRAV
Att jag har fastnat för tollare som ras är bland annat för att släcka mitt eviga brinnande intresse för hundträning. Jag älskar att träna hund och då rasen i sig kräver träning och aktivitet passade det mig perfekt. Tyckte även storleken var bra då många av de övriga arbetssamma hundraserna var större i modellen. Jag sysslar med en rad olika hundsporter idag och tycker variationen är en perfekt blandning. Jag har svårt att se tollaren som en ren agilityhund men en blandning av nosaktiviteter och andra sysslor så fungerar det utmärkt.

thereseosanja
NAMNET RIVERJOYS

Vatten (river) och glädje (joy) är ord som berskriver tollarens rätta element, det är i dessa man ser de ärvda anlagens bästa sida. En arbetande tollare skall kunna visa upp samarbetsförmåga. smidighet och lätt växling mellan passivitet och aktivitet inomhus som ute i naturen. En tollare skall utstråla energi och lycka när den arbetar, oavsett vad den arbetar med. I vatten skall den arbetar tyst, metodiskt och effektivt. Namnet Riverjoy´s är hämtat från ordet vattenglädje och från min första tollares namn River.