Doftprov

Doftprov är ett officellt prov som genomförs i samarbete med Svenska Nose Work klubben.  När du genomför ett doftprov registreras resultatet på din hund men det är ett resultat som per människa och hund. s.k. ekipage. Det innebär att en hund kan redan vara igång med sitt tävlande i Nose Work men vid förarbyte så krävs det att den nya föraren tillsammans med hunden börjar från början, dvs. med ett doftprov.

På svenska nose work klubbens hemsida kan du läsa om hur ett doftprov går till.

För att göra doftprov ska:

 • Du kan anmäla till flera doftprov med samma hund men olika förare.
 • Du kan anmäla till flera doftprov med samma förare men olika hundar.
 • Du kan anmäla till alla doftproven med samma hund & förare.
 • Föraren vara medlem i SNWK eller annan SKK-ansluten länsklubb, specialklubb eller erkänd utländsk kennelklubb.
 • Föraren ska vara minst 12 år gammal. Är föraren under 15 år ska en vuxen medfölja på doftprovsområdet men ej under själva doftprovet.
 • Hunden ska ha uppnått minst 10 månaders ålder, samt har giltigt vaccinationsintyg. Hunden ska vara registrerad eller ha TAVLIC (tävlingslicens) i SKK.
Kompis med Lokalen 1/6
100 kr

Domare: 

Therese Welander, Cert. SNWK Doftprovsdomare

Medtages:

Medlemsbevis i SKK-ansluten klubb, registreringsbevis & vaccinationsintyg skall uppvisas vid registreringen på tävlingsdagen.

Anmälan görs på svenska nose work klubbens hemsida.

________________________________________________________________________


Pris: 300 kr / prov

Betalning swishas till: 123 560 59 85

Anmälan räknas först som fullständig och godkänd när betalning är genomförd och alla uppgifter enligt ovan är mig tillhanda via mail.

Bra att veta!

 • Provet kommer att genomföras inomhus där hundar av olika slag har vistats dagen innan.
 • Endast en hund i taget (provdeltagaren) får vara i lokalen samtidigt, övriga deltagare väntar utanför ytterdörren på sin tur. Toalett finns tillgänglig i anslutning till prisutdelning mellan varje prov. 
 • Löptikar får deltaga men skall ha trosa på sig under hela vistelsen i området och i provlokalen samt starta sist under dagen. Tikar rastas endast på anvisad plats, får ej vara på övrigt område. Meddela arrangören om din tik löper.
 • Behöver din hund ett gult band? Gult band ger dig som hundförare extra mycket hänsyn och utrymme vid provområdet. Du får också en egen avskild plats att rasta hunden på vid högt deltagande. Det är även upp till dig som förare till en hund med gult band att visa hänsyn och göra det så enkelt som möjligt för din hund.
 • Provet får göras med eller utan koppel/halsband. Meddela arrangören hur du vill göra provet.
 • Det är upp till dig som deltagare att läsa reglerna vid ett doftprov!
 • Behöver du lämna återbud pga. sjukdom hos förare eller hund, skicka en kopia på läkarintyg/veterinärintyg så swishas avgiften tillbaka exkl. adm. avg (50 kr.) Övriga fall betalas inte anmälningsavg. tillbaka.


Krav: Hunden ska vara minst 10 månader dagen innan provet genomförs samt att föraren ska vara betalande medlem i en klubb inom SKK organisationen.


För frågor eller funderingar går det bra att kontakta Thess, 070-556 30 22.

Varmt Välkommen med din anmälan!

FAQ

 1. Får jag en bekräftelse på att jag har swishat pengarna?
  – nej, inte automatiskt. Du har i din historik att du har betalt till Klicka Hunden och så fort jag manuellt har registrerat inbetalningen så skickas ett kvitto via sms.
 2. Räknas min anmälan om jag inte har betalt in?
  – nej, det är endast anmäld i kombination med betald avgift som gör anmälan fullständig och du garanteras plats. Har du inte betalt räknas du inte som anmäld.