En dag på ett REKO Hunddagis

Vi kommer ständigt arbeta för att motverka stress.

Dagisets vision & mål är att det ska vara ett harmoniska dagis med små grupper, där hundarna är med noga eftertanke utvalda för att passa in i varandras sällskap.  Vi arbetar med frivillig hantering där vi stärker hundens självförtroende och vilja att kommunicera med oss. Alla i personalen kan första hjälpen på hund och vi kommer använda Feromonet Adaptil som hjälpmedel för att ge en harmonisk, lugn & trygg vardag under vistelsen på dagiset. Vill du läsa mer om vad Adaptil är, så klicka här.

En dag på dagis kan se ut så här:

● Incheckning 06.30-09.00

Fido kommer välrastad till dagiset för incheckning. Matte/Husse väntar på att någon från personalen tar emot dem och berättar om det har hänt något speciellt under morgonen.
Fido börjar sin dag med att hälsa på sina kompisar i sin dagisbox med en nosdutt för att sedan lägga sig ner och vila en stund. Fram till klockan 09 kommer dagens dagishundar och det blir mest en lugn avkoppling för de hundar som väntar. Fido äter dåligt hemma, så han får sin frukost serverad i köket kl. 09 och därefter blir det lek med rumskompisarna tills det är dags att gå en promenad.


● Förmiddagspromenaden

Fido har 2 kompisar i sin box och alla tre går promenad tillsammans. Under promenaden får de så klart uträtta sina behov men även göra olika sökövningar. Hundarna är aldrig lösa under promenaden. Fido och hans kompisar tycker om att hoppa upp på höga saker, så under promenaden får de flera utmaningar att stimuleras med av dagispersonalen.


● Förmiddagsleken

När Fido kommer tillbaka är det dags för lite lek i hallen men Fido gillar inte när de stojjar, så han går in och lägger sig i sin favoritsäng. Däremot tycker han om aktiveringsspelen och blir erbjuden ett sådant i ett av aktiveringsrummen. 


● Lunch

De hundar som skall ha lunch får det, därefter är det vila i naturens tecken, medan personalen har sin lunch. Fido älskar sin vilopaus för det är mysigt.


● Eftermiddagspromenaden

Eftermiddagspromenaden sker på samma sätt som förmiddagspromenaden med möjlighet till att uträtta sina behov och stimuleras mentalt under promenaderna.


● Eftermiddagsleken

Fidos husse/matte har även beställt att Fido skall borsta sina tänder varje dag på dagiset, det är något som sker på eftermiddagen av en utbildad Fear Free personal. Har du bokat kloklippning, hundbad eller någon annan tjänst som vi har, så gör vi det under en av de här lektiderna. Har du beställt att din hund skall tränas i något speciellt t.ex. gå fint i kopplet eller att du beställt hundmassage, laserbehandling eller ett veterinärbesök. så görs det också under den här tiden..


● Utcheckning 15.30-18.00

Fidos matte/husse kommer och hämtar honom rätt sent intill stängning. Då har de flesta hundarna redan gått hem för dagen och eftersom det endast är 3-4 hundar kvar får hundarna vara fritt i lokalen tills de blir hämtade. Matte/Husse tar inte bara med Fido och går utan ber en personal om att få Fido och hans halsband och koppel. Personalen berättar hur dagen har varit, hur det har gått med Fidos toalett och i Fidos fall om hur det gick med tandborstningen. Vi kommer alltid ha personal kvar i lokalen, så länge som det finns hundar för hämtning, hur sent du än kommer.