Hunddagis i Karlskrona | Blekinge

Vill du ha din hund på dagiset?

Vänligen läs allt nedan innan du anmäler din hund!  
Så du vet dagisets förhållningssätt & värdegrund till hundar, samt om det här dagiset är något för dig. 

Genom att klicka på länken nedan kommer du till ett formulär att fylla i för intresseanmälan av dagisplats. 

Intresseanmälan till Hunddagiset i Karlskrona, klicka här.


Adress: Klicka Hunden, Nickelvägen 1, 371 50 KARLSKRONA

Följ blå skyltar mot Sikö Auktion / Acta Flytt och kör runt byggnaden, förbi och runt asfaltsbolaget, in på vändplatsen. Vi ligger mellan Sikö Auktion och Acta Flytt.
Kontakt: Vid frågor kontakta Thess, Hunddagisföreståndare & Ägare:
 klickahunden@gmail.com alt. 070-556 30 22


______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Recensioner/Det här upplever andra hundägare på dagiset.

"Klicka hunden är ett trevligt hunddagis med kompetent, engagerad och ordningsam personal. Min hund stormtrivs och vill alltid till sitt dagis där han möts av glada hundkompisar och närvarande personal. Hundarna vistas tillsammans i flock och kompisarna består av både valpar äldre hundar i en väl utvald grupp.  Som hundägare känns det tryggt att lämna på hunddagiset då hundarna aldrig lämnas ensamma och blir stimulerande efter behov. Klicka hundens hunddagis rekommenderas varmt!
//Helen Sjöström"


"Redan innan & när vi skaffade vår hund Märta tänkte vi ”vi skaffar inte en hund för att ha den på dagis”. Som att det var oansvarigt som hundägare att ”lämna bort” sin hund om dagarna. Men vi kan ärligt säga att låta Märta börja på Klicka Hunden är det bästa beslut vi tagit sedan vi skaffade Märta.
Märta ÄLSKAR att gå på dagis. 

Klicka Hunden är inte bara en förvaring av ens hund när en själv arbetar, utan vi märker hur Märta utvecklas ständigt. Detta då hon stimuleras både mentalt & fysiskt under sina timmar på Klicka Hunden. Både genom kunnig & proffsig personal som faktiskt jobbar med ens hund. Men också utvecklas Märta av att umgås med andra hundar som alla fungerar väl tillsammans.
Varje gång hämtar vi hem en trött men lycklig vovve, vilket vi är tacksamma för!
Märtas matte, Johanna Thuresson"


"Personalen är utbildad, kunnig och är bra på att se varje individ och dess behov. Hunden är trött och nöjd när vi hämtar henne. Vi är trygga med att hon har det bra och hon längtar varje dag till dagiset.
Perfekt dagis för vår papillon/ chihuahua!  

/Johanna Franzén"Hunddagiset är ett flockdagis.

Flockdagis innebär att flera hundar bor tillsammans i samma rum. Hos Klicka Hunden kommer det vara mellan 3-5 stycken hundar tillsammans i ett rum, beroende på storleken på hundarna.
Flockdagis ställer högre krav på gruppsammansättningen av hundar. Därför kommer ansökningar till dagiset accepteras ut efter lynne och temperament istället för anmälningsordning, det finns alltså inget kösystem till det här dagiset men du är alltid välkommen att lämna en intresseanmälan.

Hunddagiset är ett REKO Hunddagis. 
REKO står för Respekt, Empati, Kunskap & Omsorg. Det innebär att alla hundar behandlas med värdighet. 

Vi accepterar och respekterar att hundar är individer med egna tankar och erfarenheter, därav även egna och framför allt  olika känslor kopplade till vardagliga situationer och händelser. 

Personalen är noga utvald för dess handlag med hundar, kunskap/utbildning och arbetar själv endast med belöningsbaserad träning, även på sin fritid. Hunddagiset följer Länsstyrelsens rekommendation på ansvar av max 12 hundar per heltidsanställd och dag.

All hantering på dagiset sker med mjuka, vänliga händer, om det gäller ett sår som skall läggas om, en kli bakom örat eller vid massagen som ingår i priset. 

All träning sker belöningsbaserat, genom att förstärka de beteenden vi vill ha istället för att bestraffa de beteenden vi inte vill ha. Vi arbetar hela tiden för att få en rofylld vardag.

Alla promenader strävas efter att vara harmoniska och lustfyllda, där vi arbetar med berikning.

Hundkursdelen som utrymme för lek med leksaker eller personal.

Behöver hunden lite mer utrymme för att våga leka med leksaker eller med personalen använder vi delen där kurserna hålls, som är tillgänglig under hela tiden dagiset är öppet.

Hunddagiset har förbud mot stryphalsband & korrigeringsselar.

Vi går promenader med hundarna minst två gånger om dagen i små grupper. Detta för att kunna tillgodo se hundarnas olika behov om promenad och stimulering. Vissa hundar gillar att gå snabbt, andra vill hellre bara kolla läget med vad som hänt i kvarteret. 

Vissa hundar vill ha aktivering under promenaden medan andra hundar nöjer sig med att rulla i gräset någon extra minut. Det är viktigt att alla hundarna får det som de behöver för att må så bra som möjligt under dagisvistelsen.

När vi går promenader gör vi det i små grupper och tillåter endast att hundarna har sele eller ett fast halsband på sig under hunddagisvistelsen.

Hunddagiset tänker miljlösmart med komposterbara bajspåsar.

Miljön är så pass ansträngt påverkad som det är idag och det vore opassande att arbeta med djur och strunta i att tänka miljön och jordens resurser. Därför försöker vi undvika plast i det som går att undvikas. Vi återanvänder/köper begagnat material ,istället för att köpa nytt utan att påverka kvalitén på dagiset.

Hunddagiset har bajspåsar från företaget BioBags som är komposterbara, gjorda på en mix av stärkelse (potatis, majs eller annan stärkelse) mix av vegetabilisk olja (solrosolja, raps och tistlar) och en komposterbar polyester. Bajspåsarna är certifierade enligt den europeiska standarden EN 13432 och amerikanska standarden ASTM D6400.

BioBags komposterbara hundbajspåsar är helt biologiskt nedbrytbara och kan kastas direkt i komposten där de bryts ned helt på 10-45 dagar, beroende på vilken sorts kompost man använder.  

BioBags hundbajspåsar innehåller ingen PE plast och andas dessutom, vilket betyder att fukt kan avdunsta och innehållet kan torka snabbare men det gör också att det kanske luktar något mera om soptunnan.OBS ! Som jämförelse tar det över 100 år för vanliga plastpåsar att brytas ner.


Hundarnas boxrum

Hundarnas egna rum består av gallergrindar som har tyg nedtill för mer ombonad känsla. Betonggolv för att ge en svalkande känsla på sommaren och tygmattor för de som inte vill ligga på kallt golv till t.ex. vintern. 

Varje rum har hundsängar med filtar att bädda med, något slags hus att krypa in i, en stol/fåtölj för den som vill ligga högt och några burar har segel som tak för att ge en mer trygg känsla.

Hundarna har varsin vattenskål i rummen och det finns alltid en sängplats att byta till om det inte känns bra där de ligger just där och då. Måtten är väl tilltagna mot Länstyrelsens rekommendationer.

Hundarna är noga utvalda att vara tillsammans efter deras ålder, ras och lynne. Att para ihop hundar är både svårt och komplicerat och tar den tid som det behövs. Det är väldigt roligt och känns fantastiskt när man hittar en hund som passar ihop med en annan., Speciellt när nya bekantskaper bli goda vänner.

Hunddagiset godkänt av Sveriges Hundföretagare

Utbildning och kvalité är viktigt för Klicka Hunden. Därför är det självklart att vara med i Sveriges Hundföretagare för att årligen bli granskade i vår verksamhet. På så vis håller vi kvalité och kunskapen uppe i företaget personalstyrka, värdegrund & att dagiset ligger på högsta kvalité.

Stressfri & rofyllt Hunddagis

För mig är det viktigt att hela tiden arbeta på ett varsamt och tillitsfullt sätt med hundarna.
Hundar är flockdjur och skall aldrig utsättas för att lämnas helt ensamma, då det kan bygga onödig stress. Detta innebär att du som har hund på dagiset måste respektera dagisets öppettider och stängningstider.

Eftersom det är viktigt att hålla ner hundgruppen i antal, kommer jag lägga stor vikt vid personalen och dess kompetens att hantera och läsa hundsignaler, hundbeteenden och hundspråk. Personalen utbildas årligen med kurser i frivillig hantering, första hjälpen, hundkunskap och problemlösning.

Adaptil för trygghetskänslan hos hund

När många hundar sätts samman behövs det ibland lite hjälp på traven för att få hundarna att acceptera varandra, vilket är väldigt onaturligt för dem. Därför använder vi trygghetsfermonet Adaptil i lokalen, som hjälper hundarna att känna sig trygga och avslappnade i annars de utlämnande situationen vid nya flockbildningar och möten. Den hjälper till när hunden känner stress.

Adaptil hjälper dock inte vid aggression, smärta, rumsrenhet och hyperaktivitet. Det hjälper bara till om hunden är redo att försöka lugna sig själv, det andra får man själv träna på.

Vi  arbeta ständigt för att motverka stress på hunddagiset! 


Hundägarmöte

Varje termin erbjuds alla dagishundarnas ägare ett möte där de får träffa de andra hundägarna och samtidigt få tid att ställa frågor och prata med personalen.
I samband med mötena har vi alltid en föreläsning där vi belyser ett viktigt och önskat ämne t.ex. hundbeteende, koppelträning, fästingsjukdomar, första hjälpen, tandproblematiker, hundgodis, kloklippning osv. De här mötena blir alltid trevliga och uppskattas bland hundägarna.
Den här kvällen får hunden stanna hemma.

Password för trygghetskänslan hos hundägaren

Hos oss kan inte vem som helst hämta en hund och gå iväg. Alla hundarna har ett password som skall sägas om personalen är osäker på om det är rätt ägare som hämtar hunden. På så sätt slipper vikarier vara osäkra vid utlämning och hundägarna vara oroliga över att deras hund skall bli hämtad av obehöriga personer. Det är ju ändå våra familjemedlemmar vi har att göra med.

Siesta med natur- & avslappningsmusik

Vid varje lunch släcker vi ner lokalen och sätter på avslappningsmusik där fågelkvitter, skogsbrus och porlande bäckar hörs ihop med avkopplande toner. Då ligger alla hundarna och vilar medan personalen äter lunch.


Hundmassage ingår i månadsabonnemanget.

Alla hundarna på dagiset får en hundmassage var tredje månad för att se till så hunden inte har några spänningar i mjukdelarna och för att ge dem en skön avkoppling.

Massagen utförs av Therese Welander, diplomerad Hundmassör via Axelsons Animal Massage School. All hantering och massage görs via snälla, mjuka händer. All massage är frivillig för hunden och efter erbjuds de alltid en liten rastningsrunda och friskt vatten.

Efter en behandling vill de flesta hundarna lägga sig och vila då kroppen känns medgörlig, varm och mjuk.

Lite blandade bilder från vår första månaden på hunddagiset, Maj 2019


En dag på ett REKO Hunddagis

Dagisets vision & mål är att det ska vara ett harmoniska dagis med små grupper, där hundarna är med noga eftertanke utvalda för att passa in i varandras sällskap.  Vi arbetar med frivillig hantering där vi stärker hundens självförtroende och vilja att kommunicera med oss. Alla i personalen kan första hjälpen på hund och vi kommer använda Feromonet Adaptil som hjälpmedel för att ge en harmonisk, lugn & trygg vardag under vistelsen på dagiset. Vill du läsa mer om vad Adaptil är, så klicka här.


En dag på dagis kan se ut så här:
● Incheckning 06.30-09.00
Vovven kommer välrastad till dagiset för incheckning. Matte/Husse väntar vid grinden tills personalen tar emot dem och santal om hur morgonen varit äger rum, information om det ska göras något under dagen och när planerad hämtning sker.

Vovven börjar sin dag med att hälsa på sina kompisar genom att gå ett varv i gången och sedan i sitt boxrum med en nosdutt för att sedan lägga sig ner och vila en stund. Fram till klockan 09 kommer dagens dagishundar och det blir mest en lugn avkoppling för de hundar som väntar. Några väntar i allrummet och några väntar i sitt rum, det är lite olika vad hundarna känner för och hur trötta de är på morgonen. Om Vovven äter dåligt hemma eller behöver extra mat, så han får sin frukost serverad i köket kl. 09 och därefter blir det lek med rumskompisarna tills det är dags att gå en promenad.


● Förmiddagspromenaden
Vovven har 2 kompisar i sin box och alla tre går promenad tillsammans. Under promenaden får de så klart uträtta sina behov men även göra olika berikningsövningar. Hundarna är aldrig lösa under promenaden. Vovven och hans kompisar tycker om att hoppa upp på höga saker, så under promenaden får de flera utmaningar att stimuleras med av dagispersonalen.


● Förmiddagsleken
När Vovven kommer tillbaka är det dags för lite lek i hallen eller så får man gå in på sitt rum, det väljer man helt själv. Lek, aktiveringsspel och mys erbjuds.


● Lunch
De hundar som skall ha lunch får det ute i köket, därefter är det vila i naturens tecken, medan personalen har sin lunch spelas musik för hundarna och lamporna släcks ner. 


● Eftermiddagspromenaden
Eftermiddagspromenaden sker på samma sätt som förmiddagspromenaden med möjlighet till att uträtta sina behov och stimuleras mentalt under promenaderna.


● Eftermiddagsleken
Har husse/matte beställt kloklippning, tandbortstning eller om det är dags för massage, så  sker på eftermiddagen efter promenaden av en utbildad Fear Free personal. Har du bokat hundbad eller någon annan tjänst som vi har, så gör vi det också under en av de här lektiderna. Har du beställt att din hund skall tränas i något speciellt t.ex. gå fint i kopplet eller att du beställt hundmassage, laserbehandling eller ett veterinärbesök. så görs det också oftast under den här tiden..


● Utcheckning 15.30-18.00
Matte/Husse tar inte bara med vovven och går när de hämtar honom utan ber en personal om att "få hämta ut" honom. Personalen berättar hur dagen har varit, hur det har gått med vovvens toalett och i vovvens fall om hur det gick med tandborstningen. Vi kommer alltid ha personal kvar i lokalen, så länge som det finns hundar för hämtning, hur sent du än kommer.