Hundrastning

“Vi kan varmt rekommendera Therese som hundrastare. Vi var väldigt nöjda.
Hon var engagerad och gav oss även råd och tips som var väldigt värdefulla för oss då det var vår första hund.”

Alla hundar passar inte för hunddagis och då är hundrastare eller dogwalker ett bra alternativ. Som hundrastare kommer jag hem till dig och hämtar hunden, går en runda med den så den får röra sig, göra sina behov och blir lite omklappad. Som hundrastare hämtar och lämnar jag hunden i sin trygga hemmiljö.

Jag som hundrastare går alltid ensam med ”ensamboende” hundar och/eller max 2 stycken mindre hundar från ”samma hushåll” per promenad. Anledningen är att jag tror att alla hundar är olika och behöver olika lång tid på att vänja sig vid nya sammansättningar av flockindivider och jag som rastare måste också lära känna hundarna jag går ut med.

– maila: klickahunden@gmail.com eller ring 070-556 30 22 för bokning eller frågor.

En underbar vårdag #dogwalk #dogwalker #hundpromenad #hund #klickahunden #staffe #väsby

Ett inlägg delat av Thess (@klickahunden)

 

  • Varje promenad utformas individuellt, anpassat till hunden. Oavsett om hunden är gammal, ung, sjuk eller altert skall den få ut något ur promenaden. Promenaden är på 30 minuter och är en rastningsrunda, ingen motionsrunda.

  • Du får en dagsrapport som säger var, vad och hur det har gått under promenaden via ett sms. Där kan du alltid ställa frågor eller kommentera om du vill att jag ska tänka på något speciellt inför, under eller efter promenaden.

  • Jag torkar av tassar, ger hunden nytt vatten och ev. mat om du önskar. Bjuder på en gobit och ser till att hunden är i ett bra sinne när jag lämnar den igen. Oftast sitter jag ner några minut innan jag lämnar hunden för att den skall komma till ro innan jag säger hej då.

  • För att rastningen skall fungera så bra som möjligt, bör vi ha träffats någon gång innan själva tjänsten skall starta. Detta för att din hund och övriga detaljer som nyckelhämtning skall fungera på bästa sätt. I allas drömmar önskar jag även en inskolning, där hunden och jag går på promenad tillsammans med ägaren 1-2 gånger innan jag tar över men förstår att så inte alltid är möjligt. Jag löser det med att jag gör små övningar med hunden innan det är dags för promenad, så jag känner att vi har en koppling mellan varandra.

  • Jag använder mig endast av ett ”mjukt förhållningssätt” och belöningsförstärkare. Jag rekommenderar användning av VGW-bälte eller ett fast/halvstryp halsband med ett läderkoppel. Jag godkänner inte flexikoppel, smala halskedjor eller helstryp som utrustning vid rastning, då det skapar ett obehag hos hunden. Jag vill att hunden skall ha en fridfull promenad där vi går ut tillsammans. Jag låter aldrig hunden gå fram till andra hundar när jag är på promenad och jag har aldrig hundar lösa, oavsett hur lydiga de är.

  • Jag plockar självklart upp efter alla hundar (med egna bajspåsar) som jag rastar och erbjuder din hund hundgodis (om det är ok för dig) under promenaden med mig. Är din hund allergisk finns det oftast en proteinkälla i allergifodret som den kan äta. t.ex. kyckling. Ställ gärna fram din hunds favoritgodis.

 


Prislista för Hundrastning

Har du mer än en (1) hund i samma hushåll rabatteras priset med 50 % fr.o.m. hund nummer två (2)
Priserna inkluderar moms

Månadsabonnemang: 30 min promenad/dag

Heltid dag:

2 000 kr/månad

Prel. 1  st. Ledig plats i Lyckeby

Delar ur Villkor & Betalning vid hundrastningstjänsten

Förskottsbetalning gäller vid månadsabonnemang. Betalning skall vara tillhanda sista i varje månad för nästnäst kommande månad. t.ex. sista januari för rastningstjänst i mars månad.

Uppsägningstid 30 dagar innan önskat avslut för månadsabonnemang t.ex 1 dec uppsägning av rastningstjänst, 1 januari upphör tjänsten. uppsägning meddelas gärna via mail.

Förändringar på rastningsschema bör meddelas senast (10) timmar innan bestämd rastning, gärna på sms.

Är du bortrest och lämnat bort hunden. fortsätter vi så klart med rastningen hos din tillfälliga hundvakt (om denne bor i närheten) eller så pausar vi rastningen tills du är tillbaka. Du kan pausa ett abonnemang under en begränsad tid.

Vid en längre paus tages en administrationsavgift ut på 250 kr/påbörjad vecka. Detta faktureras månadsvis.

Nyckelkvittenser har vi som vi signerar tillsammans, för vår bådas säkerhet & trygghet.
Kan någon i familjen låsa upp behövs ingen nyckel.

Vid kvällsabonnemang går jag ut med hunden, vill du däremot att hunden skall ha sällskap under t.ex. natten får den vara hemma hos oss och hämtas/lämnas efter överrenskommelse.

Det finns tilläggstjänster som kloklippning, hundmassage och trimning av päls.

Intresseansökan

Maila klickahunden@gmail.com med din ansökan