Hundfrisör & Hundtrim i Karlskrona

Therese Welander utbildar sig till hundfrisör hos Lerkulans Hundcenter för Isabelle Ölund och utför just klippning, trimning, bad och fön på specifika raser för utbildningen.

Några av mina tidigare hund-utbildningar:

  • Hundmassör
  • Leka Doktor Instruktör (Fear Free / Frivillig hantering)
  • Hundpsykolog / Beteendespecialist.
  • Hundinstruktör

___________________________________________________________________


Under all typ av trimning, föning, badning eller klippning använder mig av snälla händer, vänliga metoder, positiv förstärkning samt av frivillig hantering (fear free). 
För mig är det viktigt att hunden får en trevlig upplevelse utan tvång eller rädsla. 


Besöket:

  • Kloklippning ingår i priset.
  • Om hunden ej fungerar på bordet avbryts klippning/trimningen och jag erbjuder istället bordsträning, detta för att respektera hunden som individ och ge den en positiv upplevelse.
  • För hundar som inte klarar av att klippas/trimmas, erbjuds istället en träningsplan till dess att hunden klarar av behandlingen. Du kan boka träning på trimmet enligt fear free modellen, på samma sätt som en klipp/trimtid se nedan.
  • Under tiden som trimning/klippningen utförs får gärna matte/husse vara med om ni vill det.
  • Hunden bör kunna vistas i box kortare tid innan och efter behandlingen. Antingen i dagiset eller i eget rum utan att bli uppstressad. De får även ett tuggben att äta på, en bädd och vattenskål. 

Prislista:

Eftersom jag är under utbildning är priserna just nu rabatterade med 25-75% beroende på tjänster och hundar jag söker.  
Vill du ta del av rabatterna, gå med i facebook-gruppen: 
https://www.facebook.com/groups/2534951713456027/


BAD

En hund bör badas med jämna mellanrum för att pälsen ska hållas ren och inte bli tovig.

När du väljer att bada din hund hos oss på Klicka Hunden, så skämmer vi bort din hund med ett riktigt hundspa. En hundtvätt sker alltid på hundens villkor och det viktigaste för oss är att du och hunden ska känna er trygga och nöjda hos oss och vi låter det ta tid.

En hundtvätt inkl. föning tar ungefär 60 minuter för en hund på ca 12 kg med tjock, tät, päls. Hundens ras, hundens päls, hundens vana och då klart ålder & erfarenheter sedan tidigare påverkar tidsåtgången och priset.

Vid ett bad ingår:

- Noggrann tvätt
- Föning tills håret är torrt
- Kamning och lättare tovutredning
- Tassfrisering
- Kloklippning

Hur går det till:

Vi tvättar din hund noggrant med produkter som lämpar sig för den individuella pälstypen. Har din hund en känslig hud eller är allergisk så har vi produkter som är anpassade för detta.

Efter tvätten torkas pälsen med en effektiv hårtork, som blåser bort lösa hårstrån och avlägsnar död underpäls. Tack vare en effektiv torkning blir pälsen luftigare och lättare att sköta om.

Därefter borstas pälsen och eventuella tovor reds ut. Avslutningsvis friseras tassarna och klorna klipps.