Kontakt

Det ska vara enkelt att ha hund!

När jag började som hjälpare för mer än 12 år tillbaka var det inte helt naturligt att man skulle träna med klicker eller ”positiv förstärkning” och myten om ”att vägen till att få en trevlig flockmedlem var att skrämma, skrika och ryta åt hunden tills den helst tappade pälsen, gärna med hjälp av en burk med stenar i som slängdes över hela appellplanen.” – men jag hade tur, jag fick chansen att hjälpa till hos en kvinna som tränade med en "nyare" inställning till hundar och individuellt tankesätt, framtidens/dagens träningssätt.


Thess kallas jag för det mesta men mitt fullständiga namn är Therese Welander. Jag är född i Chile, 1977, adopterad vid 9 veckor, uppfostrad & uppvuxen i Karlskrona, flyttade som 22-åring till Helsingborg och började min hundresa ungefär vid samma tidpunkt i livet. 11 år senare bosatte jag mig i Stockholm/Upplands Väsby, flyttade dit efter ett trasigt förhållande och hittade min stora kärlek, Jan. Vi har idag två hundar i familjen, en tollartik född 2011 och en tollarhane, född 2014.  I himlen finns tre tollare sedan tidigare och i Skåne bor också Trick, en borderterrier som bodde hos oss under några år. I Juli 2017 köpte vi vårt efterlängtade hus i Lyckeby, och cirkeln är med det sluten, jag är tillbaka i Karlskrona.

Jag har tränat och tävlat hundar i de flesta grenar och sporter men numera är det tävlingslydnad, Nose Work, spår och apportering som ligger högst upp i schemat. 

Jag har en egen uppfödning av Nova Scotia Duck Tolling Retrievers (tollare) under namnet Riverjoy´s. Där jag förhoppningsvis får mig sysselsatt med en kull valpar i framtiden. Jag skriver framtiden för i 8 år har jag letat efter hane som ska passa och tikar som ska vara bra nog som avelsmaterial men inget har riktigt klaffat.

Jag bor i Östra Torp och känner att närheten till skog, natur och lugn äntligen är perfekt. Att kunna öppna altandörren och höra träden susa är fantastiskt. Att sitta barfota och känna gräset mellan tårna, samtidigt som hundarna utforskar vår trädgård är enormt tillfredsställande.

Jag är i grunden utbildad inom Svenska Brukshundsklubben som Allmänlydnadsinstruktör och SBK-Instruktör men har valt att komplettera med Hundmassörsutbildning, Problemhundskonsult, Klickerinstruktörsutbildning & NoseWorkutbildning. Allt för att få den helhet och bredd jag söker när jag träffar hundar via mina kurser eller för behandling i hemmet.

Det är jag som startade upp Klicka Hunden November 2011 och började min verksamhet i ett litet rum hos Arken Zoo i Infra City, Upplands Väsby. Drömmen om att komma närmare träningsaktiviter som agility och Lydnad hade hela tiden funnits i bakhuvudet och jag blev väldigt glad när jag fick möjligheten att hyra in mig i Stockholms Hundsportcentrums, Upplands Väsby nyrenoverade lokaler. När företaget och intresset för kurser ökade under åren valde jag att lämna lokalen hos Stockholm Hundsportcentrum  (Juli 2014). När jag flyttade tillbaka till Karlskrona började jag på ruta ett igen och våren 2019 fick jag tag i en drömlokal. Där driver jag numera Hunddagis, Hundmassage och Kurser under samma tak. Förutom att träna andras och mina egna hundar har jag även ett brinnande intresse för fotografering.
/ Thess, hösten 2019


Kontaktuppgifter

Adress för behandlingar:
Alla behandlingar sker hos kunden själv.
Hundkurser hålls utomhus under vår/sommar och inomhus under höst/vinter

Adress för kurser:
Klicka Hunden
Nickelvägen 1
371 50 KARLSKRONA

(Följ skyltar mot Sikö Auktion, vi ligger till vänster vägg i vägg om Sikö Auktion)

Fakturaadress:
TL Klicka Hunden
Nickelvägen 1
371 50 KARLSKRONA
[email protected]

Mobil:
070-556 30 22

Facebook:
www.facebook.com/KlickaHunden

Instagram:
Https://instagram.com/Klickahunden

Twitter:
www.twitter.com/KlickaHunden

LinkedIn:
http://lnkd.in/xGAxhC

Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCbw7s2u3cSq9qDOoAlUqyBA

Swish:
123 560 59 85

Plusgiro:
86 31 19-4