Öppen träning

Efter att du kanske gått några kurser och vill pröva på tävlingssituationer är öppna träningen ett gyllene tillfälle. Det kanske även är så att du har kommit ut och tävlat, fått lite småstrul och behöver träna under tävlingsliknande situationer. Öppna träningen är perfekt för många situationer, framför allt för att underhålla hundens kunskaper och extremt beroendeframkallande!

På den öppna träningen får du möjlighet att träna tillsammans i tävlingslikt sammanhang men under träningsbar form. Du har även möjlighet att få hjälp av de som väntar med att t.ex. ge applåder, peppa och kanske att någon annan hjälper dig med var källan är om du själv behöver träna på att läsa din hund.

Kanske söker du efter nya utmaningar, fler infallsvinklar och tips på övningar. Våra öppna träningar ska förhoppningsvis hjälpa till att hålla motivationen på topp och bidra till fortsatt utveckling!

Träningarna är inte instruktörsledda, men såklart finns jag på plats och jag arrangerar många roliga sökområden för er att träna på! Det finns både lätta, medelsvåra och svåra sök, med andra ord något för alla. Mestadels kommer sökområden att vara utomhus, men varje gång är det minst 1 inomhussök arrangerat. Det finns alltid minst 5 områden att arbeta med.

Det är endast eukalyptushydrolat som förekommer under de öppna träningarna.

Vid samlingen hälsas ni välkomna och då får ni information kring upplägget, tex får ni veta att det finns en infoskylt vid varje sökområde där antal gömmor och svårighetsgrad finns angivet. Den som vill veta vart gömman är, kan vända på skylten och kika i facit innan söket. Förslag om du vill träna utan att veta var källan är att gå två och två där ni rättar varandra.

Samling 18:30 utanför Hunddagiset Hundkojan
Banvandring 18:35
Kostnad: 150 kronor som betalas kontant eller med swish på plats.

Förkunskaper: Hunden kan söka efter eukalyptus.

Anmälan: Ingen anmälan krävs. Om du föranmäler och betalar senast 2 timmar innan träningen börjar, drar du själv av 25 kronor på priset.

Vid träningen finns möjlighet att köpa och beställa leksaker, hydrolat och andra träningsartiklar. Du hittar artiklarna under webshopen.

Bra att ha med:

  • Kläder efter väder.

  • Bra belöningar till hunden, godis och leksaker.

  • Vatten och vattenskål.

  • … och givetivs riktigt gott humör!

Kom ihåg att komma i god tid och att rasta din hund innan träningen.

 

Öppna Träningar under 2018
6/9 + 28/10 + 25/11


Öppna träningar

Kursnamn: ÖT Okt
Start: Sönd. 28/10 kl. 15.30

Datum & Klockslag: Torsdag kl. 18.30-21.30 (6/9)
Pris. 150 kronor/hund (125 kr/hund vid föranmälan)

Kursnamn: ÖT Nov
Start: Sönd. 25/11 kl. 10.00

Datum & Klockslag: 
Pris. 150 kronor/hund (125 kr/hund vid föranmälan)


Det här är ett upplägg som jag fått inspiration av Maria på Nositeten i Upplands Väsby


Jag vill betala ett lägre pris, och föranmäler mig här: