Öppen träning i Nose Work | Karlskrona

Efter att du kanske gått några kurser och vill pröva på tävlingssituationer är öppna träningen ett gyllene tillfälle. Det kanske även är så att du har kommit ut och tävlat, fått lite småstrul och behöver träna under tävlingsliknande situationer. Öppna träningen är perfekt för att underhålla hundens kunskaper och extremt beroendeframkallande!

Detta är ett tillfälle för alla som tränar nose work, oavsett nivå eller tidigare relation till Klicka Hunden, du är hjärligt välkommen oavsett!

På den öppna träningen får du möjlighet att träna tillsammans i tävlingslikt sammanhang men under träningsbar form. Du har även möjlighet att få hjälp av de som väntar med att t.ex. ge applåder, peppa och kanske att någon annan hjälper dig med var källan är om du själv behöver träna på att läsa din hund.

Kanske söker du efter nya utmaningar, fler infallsvinklar och tips på övningar. Mina öppna träningar ska förhoppningsvis hjälpa till att hålla motivationen på topp och bidra till fortsatt utveckling!

Träningarna är inte instruktörsledda, men såklart finns jag på plats och jag arrangerar många roliga sökområden för er att träna på! Det finns både lätta, medelsvåra och svåra sök, med andra ord något för alla. Mestadels kommer sökområden att vara utomhus, men varje gång är det minst 1 inomhussök arrangerat. Det finns alltid minst 5 områden att arbeta med.

Det är endast eukalyptushydrolat som förekommer under de öppna träningarna och endast en källa i varje sökområde.

Vid samlingen hälsas ni välkomna och då får ni information kring upplägget, tex får ni veta att det finns en infoskylt vid varje sökområde där antal gömmor och svårighetsgrad finns angivet. Den som vill veta vart gömman är, kan vända på skylten och kika i facit innan söket. Förslag om du vill träna utan att veta var källan är att gå två och två där ni rättar varandra.

Samling  utanför Hunddagiset Hundkojan
Banvandring sker i anslutningen till samlingen
Kostnad: 150 kronor/ förare
Betalning görs kontant eller med swish på plats.

Förkunskaper: Hunden kan kunna söka efter eukalyptushydrolat.
Krav på förare: Inga, du är välkommen med din hund oavsett om du tränat den själv hemma, fått hjälp att träna den eller gått kurs hos mig eller någon annan.

Anmälan: Ingen anmälan krävs. 

Vid träningen finns möjlighet att köpa och beställa leksaker, hydrolat och andra träningsartiklar. Du hittar artiklarna under webshopen. Bäst är om du beställer innan, så tar jag med mig dem till träningen. Önskar du något speciellt som du tror skulle passa i mitt utbud, tveka inte att kontakta mig.

Bra att ha med:

  • Kläder efter väder! Vi kör oavsett väder och vind.

  • Bra belöningar till hunden, godis och leksaker.

  • Vatten och vattenskål.

  • … och givetivs riktigt gott humör!

Kom ihåg att komma i god tid och att rasta din hund innan träningen.

Öppna Träningar under 2018
6/9 + 28/10 + 25/11

Öppna Träningar under 2019


Öppna träningar 2018

Kursnamn: ÖT Nov
Start: Sönd. 25/11 kl. 10.00

Datum & Klockslag: 
Pris. 150 kronor/förare


Klicka Hundens Öppenträningsklubb 2019

Vet du redan innan att det här med öppenträningar, det är något för dig.  Gå då med i Klicka Hundens Öppenträningsklubb.
Är du medlem får du även vara med i en speciell facebookgrupp.

Medlemskapet gäller för hela 2019 och kostar 250 kronor/år.
För varje Öppenträning som du är med på betalar du endast 50 kronor/träningstillfälle (ord.pris 150 kr/tillfälle)

Som medlem får du även ta del av specifika erbjudanden, möjlighet att förbeställa produkter, samt få ta del av extra träningar.
Skulle det även komma till att ett maxtak av deltagare behöver sättas vid träningarna, kommer klubbmedlemmarna har förtur.


ord. pris 50 kr / extra från hund nr. 2 och per tillfälle


Läs gärna hur jag hanterar dina personuppgifter på https://klickahunden.se/gdpr

250 kr / kalenderår och förare. Därefter 50 kronor per träningstillälle.