Laser

Misstänker du att ditt djur har ont i kroppen?

Är ditt husdjur skadat eller öm i leder, senor eller skelett? Kanske har du fått dignosen spondylos, L7S1, artros eller diskbråk på din hund och är i akut behov av en behandling? Det kanske är så att du har fått ett otäckt sår på en trampdyna, ett stick eller skärsår på kroppen eller så behöver ditt djur en snabb rehabilitering efter ett slagsmål, olycka eller operation.

Jag är utbildad och diplomerad Hundmassör & Laserterapeut sedan 2012 och har arbetat med många olika raser, arter och problematiker. Jag åker runt och utför behandlingar hemma hos hunden i hemmet eller där den vistas på dagarna. Detta för att när hunden eller katten känner sig trygg, kommer behandlingen fungera så mycket effektivare. Jag åker runt inom  Blekinge Län, Kalmar Län och Skåne Län. När jag behandlar djuret, behandlar jag hela djuret, även där det blivit spänningar pga av skadan. t.ex. om hunden skadat en baktas blir det oftast överbelastat på frambenen. Jag behandlar hela kroppen, så det inte uppstår belastningsskador pga den aktuella skadan.

Nyttan med Terapeutisk Laser

Att behandla med Medicinsk Laser är en metod som visat fina resultat. Medicinsk laser stimulerar kroppens eget immunförsvar samt celler att självläka. Den fungerar helt utan kemikalier. Den stora nyttan med laser upplever jag, är smärtlindring, inflammationshämmande och kortare återhämtning vid skada av muskler, leder och senor. Medicinsk laser påverkar kroppens eget immunförsvar och stimulerar celler att självläka. Laser ger helt enkelt energi till de celler som saknar energi. Cellen utnyttjar energin från laserljuset och sätter igång kroppens alla naturliga reparationsmekanismer. Laser läker vävnad, minskar inflammation och lindrar smärta.

Alla akuta tillstånd bör alltid utredas av veterinär innan laserbehandling påbörjas! 

Konvalecenstiden kan förkortas upp till 50 % vid behandling av laser, vilket innebär att din hund kan komma igång snabbare.
Laser används för både smärtlindring och inflammationer – lasern är även mycket effektiv för sårläkning.

Medicinsk laser är perfekt om du vill underhålla en hund med en gammal känd skada eller om du vill påskynda läkningen av en nyare, till exempel en sårskada för att få minimal ärrbildning. Laser kan även användas som förebyggande behandling för hårt arbetande hundar och göra att de kan ligga på hög prestationsnivå längre och risken för återkommande skador reduceras kraftigt. Äldre hundar blir smärtfria, återfår sin rörlighet och livskvalitet.

"Under hösten 2017 fick min då 11-åriga cavalier Adam problem med artros. Jag hörde talas om att laser kunde hjälpa och hittade Therese och hennes företag Klickahunden.
 Therese är fantastisk mot hunden och väldigt kunnig och påläst. För många äldre hundar som lider av artros känns detta som en fin möjlighet att ge dem livskvalité  och slippa ha ont."

/ Ami Niglöv

"Jag är så lycklig över laserbehandlingen, som både identifierade och reparerade en skada på min hund som vare sig veterinärer eller specialistortoped hittade. Min hund är nu helt återställd!
Jag har också gått valpkursen och är jättenöjd med den."
/Susanne Åkesson

Laser passar för: 

 • Smärtor och inflammationer (akut/kronisk)
 • Muskelspänningar
 • Triggerpunkter
 • Skador på leder, senor, ligament
 • Muskelskador
 • Ryggont/nacksmärta (spondylos, diskbråck)
 • Nersvmärtor
 • Svullnader (ödem)
 • Sår (hot spot, furunklar mm)
 • Artrit
 • Artros
 • Öroninflammationer
 • Blodöra
 • Analsäcksinflammation
 • Tandköttsproblem
 • Ärrbildning
 • Stimulering av immunförsvaret

För bästa resultat behandlar jag det området som är utsatta, d.v.s där skadan sitter men även där, där hunden kan få beslastningsskador pga. det aktuella problemet.
För mig är det viktigt att hela hunden blir behandlad och att den slipper har ont. Jag går alltid igenom hunden och ger en avkopplande massage innan behandlingen kommer igång, samt går igenom hundens mjukdelar.

Konvalecenstiden på en skada kan förkortas upp till 50 % vid behandling av laser, vilket innebär att din hund kan komma igång snabbare efter sjukdom.
Laser används för både smärtlindring och inflammationer – lasern är även mycket effektiv för sårläkning.

Medicinsk laser är perfekt om du vill underhålla en hund med en gammal känd skada eller om du vill påskynda läkningen av en nyare, till exempel en sårskada för att få minimal ärrbildning. Laser kan även användas som förebyggande behandling för hårt arbetande hundar och göra att de kan ligga på hög prestationsnivå längre och risken för återkommande skador reduceras kraftigt. Äldre hundar blir smärtfria, återfår sin rörlighet och livskvalitet.


Så här går det till vid ett första möte.

Vid första träffen undersöker jag hunden, masserar och känner igenom kroppen. Presenterar lasern och släpper på en del av spänningarna i kroppen. Ibland blir hunden pigg efter en behandling och kan verka “frisk”. Det är då en falsk friskhet och huden skall fortfarande betraktas och behandlas som skadad. Djuren kan även bli törstiga och därmed kissa extra mycket. Det är alltså inte konstigt om djuren behöver gå ut och göra sina behov oftare än vad som annars är normalt.

Vid allas bästa världar önskar jag göra de första behandlingarna med ca 3 dagars mellanrum de första veckorna för att se att lasern ger den effekt som vi önskar och gör oss nöjda. Därefter att sedan kunna öka tiden successivt mellan behandlingarna tills djuret klarar sig så länge som möjligt mellan behandlingarna.

Kontakta mig för rådgivning och bokning av tid:

maila till klickahunden@gmail.com