Utredning av problembeteenden

Hundpsykolog, Problemhundskonsult, Problemcoach, Problemvetare, Problembeteende, Instruktör av Hundproblem, Problemhund, Hundproblem, Ovanor hos hund. Det finns så många namn men alla innebär att en hundägare önskar ett annat än befintligt beteende hos sin hund och söker hjälp hos en annan person. Klicka Hunden kallar det för Problembeteende och är utbildad inom Problemhundskonsultering.

Behöver du hjälp med att få ordning på ett problembeteende? Oavsett problemets omfattning hjälper jag dig att göra en grundlig analys för att hitta roten till ovanan och utifrån detta utforma ett individuellt träningsprogram anpassat för just din hunds vanor, familj och förutsättningar. Allt för att du och din hund skall åter få harmonin i livet. 

Klicka Hunden har klara etiska riktlinjer och använder varsamma, moderna och väl beprövade träningstekniker. Därför kan du vara helt säker på att din hund behandlas väl och inte utsätts för obehag eller skräms. Även besvärliga hundar har rätt att bli vänligt bemötta! Mitt mål är att du och din hund ska få varaktiga resultat som leder till en lugnare vardag.

En dålig vana kan lätt bli ett problem!

Några av de problem jag anlitas för:

Aggressivitet
-mot andra hundar, andra djur, vuxna, barn & ungdomar

Stressad
-svårt att koncentrera sig, hantera vardagliga situationer,

Separationsångest
– inte kunna lämnas ensam hemma eller i bilen

Hoppar på människor 
-Biter i armarna, kopplet, kläderSkäller 
– I specifika situationer eller generellt

Ljudrädsla
– för ljud som åska, raketer, dammsugaren

Rädsla
– för andra hundar, människor, ting

Vaktar
-familjen, sina leksaker, utrymmen i huset, generellt vad som.

Problem i vardagslydnaden
– Drar i kopplet
– Kommer inte på inkallning

Pris för utredning

1:a träffen

650 kr

ca 90 minuter

1:a träffen

Vi pratar om hunden bakgrund, erfarenheter och önskat läge. Vi pratar om  hur vi kommer att arbeta med din hund.

Boka

Återbesök

500 kr

ca 60 minuter

1 återbesök

Vi arbetar praktiskt med övningar som vi gått igenom under första träffen, samt bygger vidare för att komma framåt  i utvecklingen.

Paketpris

1500 kr

ca 150 minuter
1:a träffen + 2 återbesök

Här får du ett paketpris med både 1:a träffen och återbesöken inkluderade. En utarbetade plan och privat coaching längs vägen.

Hur går en utredning till?

Hela familjen träffas.

Hos Klicka Hunden försöker jag alltid hitta orsaken till varför din hund reagerar som den gör och utgår därifrån. Jag behandlar inte symptom utan arbetar med orsaken, däremot kan ett problem beror på många olika faktorer och då är det viktigt att kunna identifiera dem alla. För mig är det viktigt att du känner förtroende och vågar berätta om era problem.

Inga problem är förstora att lösa eller förlitet för att undersöka.
Allt går att förändra! 

Därför vill vi träffa både ägare och hund, helst alla i familjen. Då får ni tillfälle att berätta om problemet, när det uppstod och hur ni upplever det. Vi ställer en rad olika frågor om er vardag, rutiner, regler, hundens sysselsättning. Om hunden har varit utsatt för något obehagligt, varit sjuk, hur många valpar de var i kullen den är född i, mycket dåtid, nutid och framför allt framtiden. Hur du önskar att det skulle fungera mellan er.

Utifrån vad ni berättar gör vi  en analys av problemens ursprung, vad som upprätthåller beteendet samt hur man ska komma tillrätta med problemet. Vi träffar gärna hunden, känner ev. igenom den ifall mjukdelarna mår bra och leker lite med den om det tillåts.


Personligt utformat träningsprogram

Under mötet får ni en genomgång där ett muntligt, personligt träningsprogram utformas. Vi går igenom de övningar jag rekommenderar och förklarar innebörden med dem och vilka åtgärder du behöver göra samt hur du ska hantera din hund när de akuta situationerna uppstår.

Jag önskar att ni skickar ett mail där ni sammanfattar vad vi sagt och vilka övningar ni ska göra. Det här för att se att du  fått med dig allt vi pratat om och förstått övningarna, så du inte missat en viktig punkt i vårt budskap. Givetvis skickar även vi ett mail där vi skriver en sammanfattning och träningsschema efter du har mailat din sammanfattning.

Första träffen då vi gör en utredning tar det ca 90 minuter, därefter gör vi återbesök på ca 1 timme. Hur många gånger beroende på vad just din hund behöver. Självkart kan du ringa mig och eposta till Klicka Hunden mellan träffarna, hur mycket du behöver. Jag hör av mig kontinuerligt och peppar, det är viktigt för mig att ni känner att ni får de stöd ni behöver.

Hur lång tid det tar att träna bort olika problem är väldigt svårt att svara på. Det beror på varför hunden gör det, vilka förstärkare som finns till det, hur länge hunden har gjort det och om hunden har ont. En viktig faktor är också hur ofta du och övriga familjen tränar hunden enligt träningsprogrammet. Framgångarna i träningen är framförallt beroende på er tid, förutsättningar och engagemang för träningen. Det är ni som tränar er hund med stöd, hjälp och coaching av mig.