Utredning av problembeteende

Hundpsykolog, Problemhundskonsult, Problemcoach, Problemvetare, Problembeteende, Instruktör av Hundproblem, Problemhund, Hundproblem, Ovanor hos hund. Det finns så många namn men alla innebär att en hundägare önskar ett annat än befintligt beteende hos sin hund och söker hjälp hos en annan person. Klicka Hunden kallar det för Problembeteende och är utbildad inom Problemhundskonsultering.

Behöver du hjälp med att få ordning på ett problembeteende? Oavsett problemets omfattning hjälper jag dig att göra en grundlig analys för att hitta roten till ovanan och utifrån detta utforma ett individuellt träningsprogram anpassat för just din hunds vanor, familj och förutsättningar. Allt för att du och din hund skall åter få harmonin i livet. 

Klicka Hunden har klara etiska riktlinjer och använder varsamma, moderna och väl beprövade träningstekniker. Därför kan du vara helt säker på att din hund behandlas väl och inte utsätts för obehag eller skräms. Även besvärliga hundar har rätt att bli vänligt bemötta! Mitt mål är att du och din hund ska få varaktiga resultat som leder till en lugnare vardag.


 

En dålig vana kan lätt bli ett problem!

Här är några beteenden som jag ofta anlitas för:

Aggressivitet
-mot andra hundar, andra djur, vuxna, barn & ungdomar

Stressad
-svårt att koncentrera sig, hantera vardagliga situationer,

Separationsångest
– inte kunna lämnas ensam hemma eller i bilen

Hoppar på människor 
-Biter i armarna, kopplet, kläder

Skäller 
– I specifika situationer eller generellt

Ljudrädsla
– för ljud som åska, raketer, dammsugaren

Rädsla
– för andra hundar, människor, ting

Vaktar
-familjen, sina leksaker, utrymmen i huset, generellt vad som.

Problem i vardagslydnaden
– Drar i kopplet
– Kommer inte på inkallning


Kostnad

1.a träffen inkl. träningsprogram + återbesök

Har du en önskan om att din hund ska ändra på ett beteende eller en instinkt behöver de flesta handledning av proffessionell hjälp. Här får du ett erbjudande om att boka in allt i ett paket.
Du har fri tillgång till att maila, ringa och ställa så många funderingar som du vill under tiden som du har hundkonsultering inbokade.

Pris
600 kr           1:a träffen (ca 1,5 timmar)
500 kr            Återbesök


Paketpriser

1:a träffen inkl. träningsprogram + 2 extra tillfällen.
Vet du inte riktigt vem jag är eller hur jag arbetar kan det kännas tryggt att köpa en tjänst åt gången.
Vid 1:a träffen så vi sitter ner tillsammans och pratar (gärna hela familjen), vi tittar på hundens dåtid, nutid och framtid. Vi pratar hundspråk, hundsignaler och hundbeteende. Jag lyssnar på hela familjens åsikter och funderingar samt försöker förstå utifrån hundens perspektiv vad det är som blivit galet. Vi lägger upp ett träningsschema, du får praktiska övningar att arbeta med och jag ser till att du förstår hur du själv ska arbeta vidare.

Tidsplanering
1 200 kr.         1:a tillfället + 1 återbesök

tillval:
800 kr             2 återbesök


 

Vad gör du om du får förhinder till din bokade tid?
Avbokningar/ombokningar sker med fördel 24 timmar innan lektionen så jag har chans att boka in någon annan till den avsatta tiden.
Avbokningar inom 24 timmar debiteras med full avgift.

*Milersättning
Milersättning debiteras med 37 kronor per mil enligt Skatteverkets uträkning för 2018 från rondellen vid Lösens kyrka. Kunder inom 5 km debiteras ej för milersättning.

 

Anmäl dig till konsultering

Genom att maila mig följande uppgifter:

  • Hundens problematik
  • Hundens namn, kön, ålder (år + månad) samt ras/raser
  • För & Efternamn
  • Fullständig adress
  • Mobilnummer

Maila till: klickahunden@gmail.com


 

Hur går en utredning till?

Hos Klicka Hunden försöker jag alltid hitta orsaken till varför din hund reagerar som den gör och utgår därifrån. Jag behandlar inte symptom utan arbetar med orsaken, däremot kan ett problem beror på många olika faktorer och då är det viktigt att kunna identifiera dem alla. För mig är det viktigt att du känner förtroende och vågar berätta om era problem.
Inga problem är förstora att lösa eller förlitet för att undersöka. Allt går att förändra! 

Därför vill vi träffa både ägare och hund, helst alla i familjen. Då får ni tillfälle att berätta om problemet, när det uppstod och hur ni upplever det. Vi ställer en rad olika frågor om er vardag, rutiner, regler, hundens sysselsättning. Om hunden har varit utsatt för något obehagligt, varit sjuk, hur många valpar de var i kullen den är född i, mycket dåtid, nutid och framför allt framtiden. Hur du önskar att det skulle fungera mellan er.

Utifrån vad ni berättar gör vi  en analys av problemens ursprung, vad som upprätthåller beteendet samt hur man ska komma tillrätta med problemet. Vi träffar gärna hunden, känner ev. igenom den ifall mjukdelarna mår bra och leker lite med den om det tillåts.

Personligt Utformat Träningsprogram
Under mötet får ni en genomgång där ett muntligt, personligt träningsprogram utformas. Vi går igenom de övningar jag rekommenderar och förklarar innebörden med dem och vilka åtgärder du behöver göra samt hur du ska hantera din hund när de akuta situationerna uppstår.

Jag önskar att ni skickar ett mail där ni sammanfattar vad vi sagt och vilka övningar ni ska göra. Det här för att se att du  fått med dig allt vi pratat om och förstått övningarna, så du inte missat en viktig punkt i vårt budskap. Givetvis skickar även vi ett mail där vi skriver en sammanfattning och träningsschema efter du har mailat din sammanfattning.

Första träffen då vi gör en utredning tar det ca 90 minuter, därefter gör vi återbesök på ca 1 timme. Hur många gånger beroende på vad just din hund behöver. Självkart kan du ringa mig och eposta till Klicka Hunden mellan träffarna, hur mycket du behöver. Jag hör av mig kontinuerligt och peppar, det är viktigt för mig att ni känner att ni får de stöd ni behöver.

Hur lång tid det tar att träna bort olika problem är väldigt svårt att svara på. Det beror på varför hunden gör det, vilka förstärkare som finns till det, hur länge hunden har gjort det och om hunden har ont. En viktig faktor är också hur ofta du och övriga familjen tränar hunden enligt träningsprogrammet. Framgångarna i träningen är framförallt beroende på er tid, förutsättningar och engagemang för träningen. Det är ni som tränar er hund med stöd, hjälp och coaching av mig.