Klicka Hundens hunddagis

Klicka Hundens hunddagis ligger i Karlskrona, Östra Blekinge. Vi startade upp vår dagisverksamhet 2019 men företaget Klicka Hunden har funnits sedan november 2011.

Hunddagiset är ett REKO Hunddagis

REKO står för Respekt, Empati, Kunskap och Omsorg. Det innebär att alla hundar behandlas med värdighet. Vi accepterar och respekterar att hundar är individer med egna tankar och erfarenheter. 

All hantering på dagiset sker med mjuka vänliga händer, om det så gäller kli bakom örat eller om en fästing behöver plockas bort. Genom att förstärka de beteenden vi vill ha istället för att bestraffa de beteenden vi inte vill ha, får vi en hund som samarbetar med oss helt frivilligt. 

Personalen är noga utvald för sin kunskap och sitt handlag med hundar. Vår personal arbetar själva endast med belöningsbaserad träning. Hunddagiset är godkänt av både Jordbruksverket och Länsstyrelsen, och vi följer deras rekommendation om max 12 hundar per anställd och dag.

Alla promenader är harmoniska och lustfyllda, där vi arbetar med berikning och att varje individ skall få sina behov uppfyllda. Vi tar emot alla åldrar på dagiset från 13 veckor och uppåt. Hanar behöver ej vara kastrerade och löptikar är välkomna, dock vid höglöp får de stanna hemma.

Redan innan & när vi skaffade vår hund Märta tänkte vi ”vi skaffar inte en hund för att ha den på dagis”. Som att det var oansvarigt som hundägare att ”lämna bort” sin hund om dagarna. Men vi kan ärligt säga att låta Märta börja på Klicka Hunden är det bästa beslut vi tagit sedan vi skaffade Märta. Märta ÄLSKAR att gå på dagis. 

av Johanna Thuresson

Flockdagis

Hundar är flockdjur och skall aldrig utsättas för att lämnas helt ensamma då det kan bygga onödig stress. Hos oss har din hund alltid en kompis att leka med eller gosa med!

Flockdagis ställer högre krav på gruppsammansättningen av hundar. Därför kommer antagningar till vårt dagis göras utefter lynne och temperament, istället för anmälningsordning. Det finns alltså inget kösystem till det här dagiset, du är däremot alltid välkommen att lämna en intresseanmälan.

Klimatmedvetet

Dagiset arbetar för att vara klimatsmart och undviker plast i den mån det går. Vi återanvänder begagnade möbler och inredning som kommunens invånare skänker.

Hunddagiset har bajspåsar som är komposterbara, gjorda på bl.a. en mix av potatis, majs och en komposterbar polyester. Våra bajspåsar bryts ner på 10-45 dagar jämfört med “vanliga” som tar ca 100 år.


Gemenskap

Vi vill ha en nära relation med dig som hundägare, där vi tillsammans arbetar för din hunds bästa. 

Som dagishundägare får du vara med i dagisets privata Facebookgrupp där du följer hundarna dagligen med bilder och filmer.

Två gånger om året har vi ett hundägarmöte där du får träffa andra dagishundägare och ta del av olika föreläsningar.

Lösenord för säkerhet

Hos oss kan inte vem som helst hämta ut din hund. Alla hundarna har ett eget valt lösenord som skall kunna uppges av personen som hämtar ut hunden . På så sätt slipper du som hundägare vara orolig över att din hund skall bli hämtad av någon obehörig. Superbra hunddagis, vi känner oss alltid trygga att lämna våra hundar hos er. Trevliga & kunnig personal som alltid vill hundarnas bästa samt en rolig men stressfri zon för våra hundar. Extra plus i kanten att ni erbjuder allt från kloklippning, hundtrim, massage samt kurser, underlättar att ha allt på ett & samma ställe.

av Alexandra Lihdén

Alltid personal på plats

Dagiset har öppet alla vardagar mellan 06.30 - 17.30. Under dagisets öppettider har vi alltid personal i lokalen, vi lämnar aldrig en hund kvar i lokalen när dagen är slut. Vi har stängt den 23/12 (Lilla Julafton) i övrigt har vi har öppet alla vardagar året runt.

Inskolning

När din hund börjar på dagis behöver den skolas in, så den successivt vänjer sig vid dagismiljön och att bli lämnad av dig. Vi vill att dagiset skall bli en positiv upplevelse och att din hund förstår att du kommer tillbaka. Vid inskolning behöver du visa upp vaccinationsintyg på DHP samt för kennelhosta. Din hund vänjs in i dagisrutinerna under ca 2 veckor. Det blir alltid lite stökigt när en hund ska skolas in men det brukar lägga sig efter några dagar. Vi kan relativt snabbt säga om hunden kommer passa på dagis eller inte, allt beroende på hur den klarar av miljön eller om den går in i beteenden som inte är gynnsamma på dagis t.ex. skälla oavbrutet, flämta och skaka, lägga sig i ett hörn och låtsas vara osynlig.

Boxrummen

Hundarnas egna rum består av gallergrindar som har tyg nedtill för mer ombonad känsla. Betonggolv för att ge en svalkande känsla på sommaren och tygmattor för de som inte vill ligga på kallt golv till t.ex. vintern. 

Varje rum har hundsängar med filtar att bädda med, något slags hus att krypa in i, en stol/fåtölj för den som vill ligga högt och några burar har segel som tak för att ge en mer trygg känsla.

Hundarna har varsin vattenskål i rummen och det finns alltid en sängplats att byta till om det inte känns bra där de ligger just där och då. Måtten är väl tilltagna mot Länsstyrelsens rekommendationer.

Hundarna är noga utvalda att vara tillsammans efter deras ålder, ras, kön och lynne. Att para ihop hundar är både svårt och komplicerat och tar den tid som det behövs. Det är väldigt roligt och känns fantastiskt när man hittar en hund som passar ihop med en annan, speciellt när nya bekantskaper blir riktigt goda vänner.

Adaptil för känslan

Vi använder trygghetsferomonet Adaptil i lokalen, som hjälper hundarna att känna sig trygga och avslappnade under dagisvistelsen. Vi arbetar ständigt för en stressfri miljö på hunddagiset!

Siesta

Efter att hundarna fått lunch släcker vi alla lampor och spelar sovmusik med fågelkvitter och porlande vatten. Då får hundarna möjlighet att samla energi inför eftermiddagens roligheter.

Promenader

Våra promenader är till för att låta hunden utföra sin behov men även för att få komma ut och röra på sig. Beroende på ålder och fysik ser promenaderna olika ut. Detta för att tillgodose hundarnas olika behov. Vissa hundar gillar att gå snabbt, andra vill hellre bara kolla läget med vad som hänt i kvarteret. Några får följa med på en joggingtur.

Det är viktigt att alla hundarna får det som de behöver för att må så bra som möjligt under promenaden. När vi går promenader använder vi midjebälte på personalen och vi önskar sele på hunden. Vi tillåter ej stryphalsband, halti, flexikoppel eller annan utrustning som är farlig eller skadlig för hunden. Vi går med små grupper för att tillgodose varje hunds önskemål.

Vi går promenader två gånger om dagen. Varje runda är på minst 30 minuter. 

Utöver promenaderna får även hundarna vara i aktiveringsgården om vädret tillåter. 

Hundmassage

Alla hundarna på dagiset får en hundmassage var tredje månad.

Massagen utförs av Therese Welander, diplomerad Hundmassör via Axelsons Animal Massage School. All hantering och massage görs med snälla, mjuka händer. All massage är frivillig för hunden och efter behandlingen erbjuds alltid friskt vatten och en liten rastningsrunda.

Efter en behandling vill de flesta hundarna lägga sig och vila då kroppen känns medgörlig, varm och mjuk.

Klicka Hunden
Nickelvägen 1
371 50 KARLSKRONA
073 - 535 27 19

Vägbeskrivning: Följ blå skyltar mot Sikö Auktion / Acta Flytt och kör runt byggnaden, förbi och runt asfaltsbolaget, in på vändplatsen. Vi ligger mellan Sikö Auktion och Acta Flytt.
________________________________________

Dagiset ligger i ett industriområde, Torskors, där vi har en lokal på ca 400 kvm. Vi erbjuder hunddagis, hundkurser, produktföräljning, hundfrisör, hundmassage, laserbehandling och Problemkonsultering under samma tak.