REKO HUNDFRISÖR - PÄLSVÅRD

Tack för att du hjälper mig att bli en duktigare hundfrisör! 

Jag gick min utbildning under hela 2020 för Isabelle på Heddans Hundcenter (f.d.Lerkulans Hundcenter) i Skinnskatteberg och hos Emma Lundmark i Stockholm.


Arbetssätt
Efter min examen valde jag att fokusera och arbeta med Frivillig hantering och positiv förstärkning även inom pälsvård då det är det mest etiska och enda sättet för att dämpa ångest, oro och stress vid all typ av hantering. Jag är alltså en REKO Hundfrisör som är noga med att bygga upp tillit, trygghet och rätt känsla hos hunden samtidigt som jag arbetar med pälsvården.

Jag har endast ett fåtal klippningar i veckan, då jag vill arbeta med hunden genom att ha en trygg och lugn miljö, snälla och vänliga händer, lugna människor omkring hunden och ett stort smörgåsbord av olika belöningar. Jag stressar inte med hundar som skall bli klara så snabbt som möjligt utan det får ta den tid det tar men samtidigt är aldrig en hund längre tid hos mig än max 3 timmar! 

Att orka stå och bli ompysslad är jobbigt, speciellt om man inte gjort det förr eller har dåliga erfarenheter tar på krafterna. Därför är alla tider för nybörjare eller "ombörjare" uppdelade med första tiden på max 90 minuter.

Uppdelade pälsvårdtider
   för seniorer, valpar, sjuka eller traumatiserade hundar      
för skapa nytt förtroende. 
Läs under fliken Ny & Ombörjare.


"Kunnig personal som ser varje hund som den individ den är och arbetar med frivillig hantering i alla delar. Hund och ägare känner trygghet."

av Katarina K

"Jag valde valpklippning och har sedan dess fortsatt hos Klicka Hunden. Varje gång blir min hund snygg och nöjd. Varmaste rekommendationer"

By Åsa H


Rastypsika Klippningar & Sportfrisyrer

Jag är inte utbildad inom specifika raser men klipper gärna era hundar för att få dem rastypiska eller vanliga vardagsfrisyrer, också kallade sportfrisyrer. Enklast är att ni kommer med en bild som jag försöka efterlikna eller förklarar hur ni vill ha frisyren. Rastypiska klippningar tar lite längre än vanliga rakningar med maskin. Räkna med att ett besök tar ca 2,5-3 timmar.