REKO HUNDFRISÖR - NY & OMBÖRJARE

Frivillig Hantering


När jag arbetar med Frivillig hantering lär jag hundarna att de kan säga paus eller stop när de inte är helt okej med situationen. De kan med hjälp av små signaler säga att de behöver mer tid, stöd eller lugnare tempo. När hundar förstår att vi förstår de små signalerna, behöver de inte ta till de stora signalerna som bett, nafs eller klor.

Jag vet att alla hundar är snälla, det är först när de inte känner sig förstådda eller har ont som de väljer att ta till munnen. Jag arbetar aktivit med att lära dem att använda de små signalerna istället som slicka sig om munnen, gnälla, vinkla öronen osv. 

Nedsläckning

Att släcka ner eller stänga av är en av de värsta känslorna du kan ha. Hjälplöshet. Tänk dig att du är livrädd för spindlar. Så binder någon fast dig i en stol och häller en spann med spindlar över dig var 5:e minut. I början så skriker du, drar och sliter för att komma loss men när inget hjälper och det bara fortsätter hällas spindlar över dig, då stänger du av / släcker ner och hjälplösheten går in. Det är alltså inte duktiga hundar som står helt förstelnade på trimbord, hundar ska inte bete sig så. Det är hundar som vet att de inte kan säga något, för inget hjälper!

För mig är det inte okej att hund hamnar på trimbordet och väljer att stänga av alla sina sinnen och bara finna sig i situationen. Jag anser att det är minst lika fel som att ha en hund som gör utfall på bordet. Oftast anser många att hunden som stänger av är jätteduktig men hos mig är det inte okej att göra det heller. Jag vill att hunden skall vara medveten om vad som händer så den kan säga till om det är obehagligt. 

Hembesök för de hundar som behöver hemmets trygghet

För hundar som har det tufft att komma iväg till dagiset, gör jag även hembesök. Vid hembesök skall hunden vara nybadad och fönad tills jag anländer och jag klipper gärna på t.ex. köksbordet med en skön matta under hunden. Det blir alltid mycket päls när man klipper en hund, så räkna med att lägga en stund efter på att städa av rummet där klippningen genomförts.
Vid hembesök tillkommer en avgift på 300 kronor + milersättning räknat från Klicka Hunden (Nickelvägen 1, 371 50 KARLSKRONA). Betalningen görs med swish vid besöket till 123 560 59 85

Uppdelade pälsvårdtider
   för seniorer, valpar, sjuka eller traumatiserade hundar      
för skapa nytt förtroende. Klicka hunden bästa stället! Tess är suverän som hundfrisör, lyssnar, kommunicera med Ludde. Ludde har alltid varit rädd/ stressad inför trimmning, nu njuter han verkligen. Du har verkligen gjort underverk. Tack Tess du är bäst.

av Mia Håkansson, matte till Ludde

Ludde

Han som andra inte kunde klippa, utan att han försökte bitas. Han som inte tillät att man fick röra hans öron eller tassar.
Han som andra spände fast och satte munkorg på trimbordet. Han som skrek med de största bokstäverna.
Han som avskydde trimmaskinen. Han som morrade åt saxen. Han som tillslut fick sövas för att rakas ner.


Han som är supertydlig i sina signaler. Han som bara behöver lite tid. Han som bara ville bli förstådd.
Han som behöver massor med pepp, gos och någon som vill finns där för honom. Han som bara tar godis när han tycker han har varit duktig nog.
 Han som alltid vill ha ett tuggben när vi är klara.

Tjänster för ombörjare

Träna på trimbordet

Har du en hund som du vill träna på att bli hanterad på trimbordet för den har dåliga erfarenheter? Kanske bara komma och äta lite godis, klippa någon klo eller känna på hur det känns att ha trimmaskinen mot kroppen.
- Inga problem, vi tränar gärna din hund genom frivillig hantering. Hunden måste väga max 30 kg för att bli klippt hos mig.
Pris
30 minuters träning: 300 kr

Klippning med maskin eller sax

Vi klipper din hund med maskin och/eller sax. Vi arbetar för att vänja din hund successivt vid alla våra verktyg och att hunden kan säga till när det blir för mycket för den att ta in. Beroende på tidigare erfarenheter kommer det ta olika lång tid. Vi arbetar i 60/90-minuters pass. Kanske hoppar vi över badet, kanske blir det inte lika detaljklippt som övriga hundar. Det viktigaste är att hunden har fått en bra upplevelse. Hunden får väga max 30 kg för att kunna bli klippt hos mig

Pris
60 minuters pass: 600 kronor

Hembesök för klippning

Klarar inte din hund av att klippas i lokalen där andra hundar finns, så kan man få hembesök. Då kommer jag hem till er och klipper er hund i ert hem. Tiden som avsätts är 2 timmar och under den tiden kan hela hunden blir klar alt. så behöver tiden delas upp. Milersättning från Klicka Hundens lokaladress tillkommer.
Pris
120 minuters hembesök: 1500 kr + milersättning