Festis

Agrosofens Sockergryn

 • SE56093/2011
 • Född 9 september 2009

 • HD grad A
 • ED ua (0)
 • Höjd: 41 cm
 • Vikt: 13 kg

 • PRA-prcd Clear or Carrier

Festis_blogg

Festis är min fjärde tollare. Hon har alltid varit en mild, försiktig valp som försöker hålla sig sams med alla i flocken. Hon är den enda som ”bara” fått en försiktig tillsägelse från River!

Det säger mig att Festis är en duktig tjej på hundspråk och på att läsa andra hundars signaler. Det har givitvis också sin nackdel, när vi ska träna t.ex. vill hon gärna kolla av området/hallen innan vi ska träna bara för att se vilka hundar man bör undvika och vilka hundar man kan köra en mer avslappnad stil med.

Festis är duktig med sin nos men väljer ögonen framför sina andra sinnen. Speciellt i pressade situationer. Om vi människor måste rätta henne på något sätt får vi försiktigt men vänligt säga till henne, hon är väldigt lyhörd på vad man säger men hon kan ibland ta hastiga, felaktiga beslut som t.ex. att hoppa över husses ben, mattes ben och hela Sanja i ett hopp, så landar hon i mitten och blir ledsen för att hon misslyckades och övriga i flocken blir trampade på. Festis har en otroligt vänlig och glad själ.

Jag har tränat för en rad olika instruktörer och ingen har någon direkt lösning på Festis, vissa moment kan hon klockrent och vissa är supersvåra för henne att förstå. Hon tycker inte träning är speciellt spännande, tävlingar är jättestressande för henne och hon finner inte alls den där glädjen i det som jag älskar med tävlandet. Hon gillar inte heller kyla, smuts och blött väder.

Även om hon är över 3 år, känns hon som om hon väldigt ung och lekfull i sinnet, som att hon slutade utvecklas runt 5-6 månader.

Jag har försökt hitta någon form av träningsmotivation men när jag packar träningsväskan går hon och lägger sig på övervåningen. Hon vill inte. Hon tycker det är roligt när andra har roligt, men när hon själv får pröva samma sak så förstår hon inte vad det var som var så kul..

Hon har svårt för yttre störningar och kan knappt fokusera på sig själv utan att kissa på sig lite om det inte blir som hon har tänkt sig. Därav har jag valt att låta henne vara en hussehund. En hund som inte behöver gå ut och pinas med spår, lekar och träningar om hon inte vill… hon blir alltid erbjuden, ibland följer hon ett helt spår och ibland så väljer hon att äta blåbär istället. Då har jag alltid med mig en backup-hund som kan ta hennes uppgifter om det är så att det blir en “Ferdinand-träning”

Festis kan  tyvärr inte simma och hon har problem med bindväven i ryggen, vilket kräver att hon får massage var 3:e- 5.e dag.

Festis älskar sin husse mer än allt på denna jord, så Festis har blivit husses gosehund istället för min träningshund. Jag hoppas dock på att hon en dag vill följa med mig ut på tävlingar.. istället för att kramas med husse, men det ser mörkt ut på den fronten.


Meriter

Lydnad

 • 2014-09-20, Bro-Håbo, kl 1, 140,5p, 2a pris, 10/11
 • 2014-09-20, Bro-Håbo, kl 1, 94p, 0 pris, 10/12
 • 2014-08-16, Bro-Håbo BK, kl 1, 123p, 3 pris, 6/6
 • 2014-08-13, SBK Stockholmsavd, kl 1,136,5p, 3e pris,  10/10
 • 2014-05-24, Nacka BK, kl 1, 122p, 3e pris, 9/11
 • 2014-02-16, Tyresö Bk, kl 1, 102,5, 3e pris, 8/10
 • 2014-02-15, Roslagens bk, kl 1, 96p, 0 pris, 8/10
  2014-02-02, Botkyrka BK, Kl I, 97p, 0 pris, 6/8, Debut!

NoseWork

Godkänt Doftprov Eukalyptus

Utställning

Kommer snart!

Tester

 • Genomfört BPH med godkänt skott 15/9 2012


Övrigt

Festis kommer från Agrosofens 13:e kull, där hon föddes i en kull på 6 valpar varav 2 s.t är hanar och 4 st. tikar.

Spindeldiagram för Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund

festisbph

 

Stamtavla

Renarder’s Auran Cedax LPII
Bella Nova’s Au Elliot
LPI LPIII SE LCH
Renarder’s Mexi Khan
Bella Nova’s Christmas Goldy
SE U(U)CH
Renarder’s SW T N Nebcina
SE VCH
Swinging Tails Nighthawk
Renarder’s Randy Rivadavia
LPI LPII LPIII SE LCH SE UCH
Agrosofens Sockertoppa
LPI LPII LPIII SE LCH SE U(U)CH
Lönnlövets Toffee
LPI LPII
Ducktoller’s Curry
LPI LPII LPIII SE LCH SE UCH
Lönnlövets Piggelin
SE U(U)CH
Agrosofens Kastanjetta
LPI LPII SE U(U)CH SE VCH
Tollarbos Quiz A’Pollon
SE U(U)CH
Rödahunds Hitchin Lisa