Hunddagiset - Allmänna uppgifter

ALLMÄNNA UPPGIFTER


Prövotid, Inskolning

Eftersom vi är måna om att både ni och vi ska trivas, har vi alltid en provmånad där både ni och vi kan avbryta, utan uppsägningstid, om så önskas. 

Tyvärr trivs inte alla hundar i just flockdagis och det måste respekteras för allas trevnad men med rätt förutsättningar brukar det inte vara något problem. Inskolningen sker olika beroende på hund, men generellt är den på ca 10 dagisdagar.


Hundrum/Hundbox

I din hunds rum kommer liknande storlek på mankhöjden och könet vara samma. Antalet kommer oftast att vara ca 3-5 hundar, dock aldrig mer än 6 i samma rum.


Informationsmöte

Innan dagisstart kommer ni att bli kallade till ett informationsmöte för alla dagishundarnas ägare. Detta för att ni ska kunna ställa frågor, se lokalerna och möta era hundars rumskompisar.  

Vi kommer ha två möten per år för att uppdatera er inför kommande termin om semester, öppetider, händelser osv.Utrustning

Vi tillåter inte stryp som halsband, utan kräver att hunden antingen har ett fast halsband eller en sele på sig. Vi tillåter inte flexikoppel. 

För mig är det viktigt att det hela tiden blir en harmoni i allt som vi gör tillsammans. Så när hundarna skall ut på promenad, gör vi det i små grupper.


Löptider

Tikar som löper får vara på dagiset under tiden de förlöper och efterlöper, dock vill vi att de stannar hemma under höglöpet. 

Höglöpet brukar vara mellan 3-5 dagar och det enda tiken tänker på under den tiden är hur hon ska kunna para sig. Hon viker svansen och visar intresse för att bli parad. 

Detta är inget vi tar ansvar för på dagiset och därför får du som vill ha din tik på dagis utan kastrering, ordna vakt på annat håll under de här kritiska dagarna.

Vissa tikar luktar extra gott, under hela löpet, visar det sig att det blir oreda och problem för övriga hundar kommer tiken som löper, få stanna hemma tills löpet är över. 

Dagiset kommer att ha både okastrerade och kastrerade hundar av båda könen