NW Öppenträning

Öppen träning

Efter att du kanske gått några kurser och vill pröva på tävlingssituationer är öppna träningen ett gyllene tillfälle. Det kanske även är så att du har kommit ut och tävlat, fått lite småstrul och behöver träna under tävlingsliknande situationer. Öppna träningen är perfekt för att underhålla hundens kunskaper och extremt beroendeframkallande!

Detta är ett tillfälle för alla som tränar nose work, oavsett nivå eller tidigare relation till Klicka Hunden, du är hjärligt välkommen oavsett!

På den öppna träningen får du möjlighet att träna tillsammans i tävlingslikt sammanhang men under träningsbar form. Du har även möjlighet att få hjälp av de som väntar med att t.ex. ge applåder, peppa och kanske att någon annan hjälper dig med var källan är om du själv behöver träna på att läsa din hund.

Kanske söker du efter nya utmaningar, fler infallsvinklar och tips på övningar. Mina öppna träningar ska förhoppningsvis hjälpa till att hålla motivationen på topp och bidra till fortsatt utveckling!

Träningarna är inte instruktörsledda, men såklart finns jag på plats och jag arrangerar många roliga sökområden för er att träna på! Det finns både lätta, medelsvåra och svåra sök, med andra ord något för alla. Mestadels kommer sökområden att vara utomhus, men varje gång är det minst 3 inomhussök arrangerat. Det finns alltid minst 8 områden att arbeta med.

Öppna Träningen innehåller:

3 svårighetsnivåer baserat på Nose Workens klasser:
Lätt: 1 gömma
Medel: 1-2 gömmor
Svår: 0-3 gömmor
Specialen Lagerblad: 1 gömma med Lagerblad
Specialen Lavendel: 1 gömma med Lavendel
Antal sökområden:
minst 3 inomhussök
minst 2 utomhussök
minst 1 Fordonssök, olika svårighetsnivåer beroende på antal fordon.
1 specialsök med Lagerblad.
1 specialsök med Lavendel.
Datum för 2019: 
Lördag 6/4 k. 10.00
Fredag 19/4 kl. 11.00 (Långfredag)
Söndag 12/5 kl. 16.00
Lördag 8/6 kl. 10.00 (Pingstafton)


sommaruppehåll
Lördagen 10/8 kl 10.00
Lördagen 31/8 kl 10.00
Lördagen den 21/9 kl.10.00
Lördag den 12/10 kl 10.00
Lördag 23/11 kl. 10.00
Lördag 14/12 kl.10.00
Torsd 26/12 kl.10.00

höstens datum kommer i slutet på maj


Läs nedan hur träningen går till!


Så här går det till vid Öppen träning i Nose Work hos Klicka Hunden i Karlskrona

Det är endast eukalyptushydrolat som förekommer under de öppna träningarna, förutom på specialgömman där Lagerblad och Lavendel är doftgömman.

Vid samlingen hälsas ni välkomna och då får ni information kring upplägget, tex får ni veta att det finns en infoskylt vid varje sökområde där antal gömmor och svårighetsgrad finns angivet. Den som vill veta vart gömman är, kan vända på skylten och kika i facit innan söket. Förslag om du vill träna utan att veta var källan är att gå två och två där ni rättar varandra.

Samling  utanför Klicka Hunden
Banvandring sker i anslutningen till samlingen
Betalning 100 kr / person görs gärna i förväg genom att boka ovan eller anmäla på plats, skall vara betalat innan träningsstart!

Förkunskaper: Hunden kan kunna söka efter eukalyptushydrolat, ingen åldersgräns
Krav på förare: Inga, du är välkommen med din hund oavsett om du tränat den själv hemma, fått hjälp att träna den eller gått kurs hos mig eller någon annan, alla är lika välkoma!.

Anmälan: Anmälan görs senast samma dag, innan träningen börjar.

Vid träningen finns möjlighet att köpa och beställa leksaker, hydrolat och andra träningsartiklar. Du hittar artiklarna under webshopen. Bäst är om du beställer innan, så tar jag med mig dem till träningen. Önskar du något speciellt som du tror skulle passa i mitt utbud, tveka inte att kontakta mig.

Bra att ha med:

  • Kläder efter väder! Vi kör oavsett väder och vind.

  • Bra belöningar till hunden, godis och leksaker.

  • vattenskål.

  • … och givetivs riktigt gott humör!

Kom ihåg att komma i god tid och att rasta din hund innan träningen.