Tandstensbehandling

Hunden har 42 permanenta tänder. Hundens tänder består av tolv framtänder, fyra hörntänder och 26 kindtänder. Tänderna är skapade för att kunna slita sönder kadaver och gnaga på ben. Våra hundar använder inte tänderna på det sättet som de är uppbyggda för och därför får många hundar problem med sina tänder och munhygien.

Tidigare har hundar lämnas in för att sövas/cederas och medan de är sövda fått sina tänder rengjorda, vilket både är ansträngande för hundens kropp, oroligt för ägaren och extremt jobbigt för hunden vid uppvaknadet. Tekniken utvecklas framåt och nu finns det så du kan komma på tandstensborttagning med en stilla ultraljudstandborste för hund utan att behöva söva den.


Innan behandling
Efter en behandling


Klicka Hunden erbjuder tandbehandlingar där behandlingen görs med en ultraljudstandborste på de tänder som är i mest akut behov av hjälp, och som hunden tillåter att vi kommer åt under den bokade tiden. Hunden är vaken och vi arbetar med vänliga händer, mjuka metoder och frivillig hantering. Du behöver alltså inte söva hunden, ge den lugnande eller lämna hunden.

Förutsättningen för att kunna göra behandlingen är således att hunden känner tillit när vi rör vid munnen. 

Du som husse eller matte är självklart välkommen att vara med under hela behandlingen och finnas där som extra stöd och trygghet.

Alla hundar är olika och har olika tandstatus.
- Därför går det inte att säga exakt hur många behandlingar som kommer krävas för att just du ska bli nöjd.


Första besöket.
Vi börjar alltid med en kort konsultation om tidigare erfarenheter, önskat resultat och fortsatt underhåll. Vi tittar på tandstatusen, tar en diskussion med dig om vilka tänder vi ska börja med och därefter startar vi behandlingen. Behandlingen tar ca 30-40 minuter och är inget som känns, hörs eller upplevs obehagligt mer än att man håller en tandborste med specifik tandkräm mot tanden, utan att gnugga och utan att söva eller ge lugnande.
För att få direkt resultat kan vi skrapa med en proffessionell tandskrapa för att lossa tandstenen eller så ger du hunden ett tuggben att tugga på så kommer tandstenen trilla bort av sig själv. Efter behandlingen tittar vi på hur mycket som försvunnit och hur många tänder vi har hunnit med. Vi kan då uppskatta hur många beandlingar som behövs tills all tandsten är borta och det endast räcker att komma på vanliga tandborstningar ca var 8:e vecka för att hålla tandstenen borta.


Stilla tandbortstning
Kom tillbaka var 6-10 vecka för att underhålla hundens tänder och hundens munhygien.


Första behandlingen startar andra veckan i april 2020.


 Tandstensborttagning - Första behandlingen, 
Behandlingen tar totalt ca 45 minuter
Pris: 500 kronor / behandling


Tandstensborttagning - återbesök
Vi fortsätter behandla tänderna där du var vid förra besöket.
Återbesöket tar  totalt ca 40 minuter
Pris: 350 kronor / behandling


Stilla Tandborstning med ultraljud
Vi går igenom varje tand och ser över hur tandstatusen ser ut.
Behandlingen tar ca 45 minuter och rekommenderas var 6-10 vecka.
Pris: 500 kronor