TÄVLING/PROV/TRÄNING

Här kan du läsa om olika tävlingar och prov som Klicka Hunden arrangerar och/eller är delaktig i.

Doftprov (DP): Ett doftprov behöver erhållas i respektive doft, för att kunna tävla på clear runs eller officiella Nose Work tävlingar. Doftproven är bundet till förare och hund.

Kvalmästerskap (KM): Kvalmästerskapet är två deltävlingar hos Klicka Hunden. Ena dagen är det 2 moment och andra dagen är det de 2 andra momenten. Totalt en styck TSM. Resultatet räknas ut där båda dagarna slås ihop och du får poäng i alla fyra momenten. Vinnaren blir korad till Klicka Hundens mästare och får representera Klicka Hunden i Länsmästerskapet.

Öppen Träning (ÖT): Här kan du träna på de olika momenten i Nose Work. Alla fyra momenten finns med på varje öppenträning. Träningen är inte instruktörsledd, utan är för dig som vill träna bland okända hundar i en tävlingslik situation med väntan, okända källor (om du vill det) och roliga övningar.

Kurrasmellergömma (KSG): Här får du leta efter en doft via smeller. När du kommer till lokalen får du en smeller med doften till din hund. Du får veta i vilket område som den finns och sedan får du leta upp den med hjälp av din hund. När du hittat den får du en ny doft att leta efter på ett nytt ställe, upp till fyra sök och när du hittar källorna står det en bokstav vid varje källa. Tillsammans bildar det ett ord. Hittar du ordet vinner du ett pris :)