Nose Work Öppen Träning

Vill du pröva på tävlingslik situation i Nose Work, är öppna träningen ett gyllene tillfälle! Det kanske även är så att du har varit ute och tävlat, fått lite småstrul i tävlingssammanhang och behöver träna under tävlingsliknande situationer. Öppna träningen är perfekt för att underhålla hundens kunskaper, kvalitetssäkra och dessutom extremt beroendeframkallande!

Detta är ett tillfälle för alla som tränar nose work, oavsett nivå eller tidigare relation till Klicka Hunden, du är hjärligt välkommen oavsett!

På den öppna träningen får du möjlighet att träna tillsammans i tävlingslikt sammanhang men under träningsbar form, du kan göra om söken tills du känner dig nöjd. Du har även möjlighet att få hjälp av de som väntar på sin tur med att t.ex. ge applåder, peppa och kanske att någon annan hjälper dig med var källan är om du själv behöver träna på att läsa din hund eller träna på att se när hunden hittat källan.

Kanske söker du efter nya utmaningar, fler infallsvinklar och tips på övningar. Mina öppna träningar ska förhoppningsvis hjälpa till att hålla motivationen på topp och bidra till fortsatt utveckling!

Träningarna är inte instruktörsledda, men såklart finns jag på plats. Det går alltid att kolla om jag har tid att slänga ett hjälpande öga på din träning. Det finns både lätta, medelsvåra och svåra sök, med andra ord något för alla. Sökområden k0ommer att vara utomhus och inomhussök. Det finns alltid flera områden att arbeta med och alla 4 momenten är alltid representerade.Så här går det till vid Öppen träning i Nose Work hos Klicka Hunden i Karlskrona

Det är både eukalyptushydrolat & Lagerbladshydrolat som förekommer under de öppna träningarna.

Anmälan
Anmäl dig till den öppenträning du vill gå här ovan. Betala avgiften på 120 kr med swish till 123 560 59 85. Priset är per person, ej per hund. Du kan alltså träna 2 hundar med samma förare, för samma pris om du vill det.

Samling
Vi träffas utanför Klicka Hunden vid det klockslag som träningen börjar. Vid samlingen hälsas ni välkomna och då får ni information kring upplägget, tex får ni veta att det finns en infoskylt vid varje sökområde där antal gömmor och svårighetsgrad finns angivet. Var alla söken finns och hur träningen är upplagd. Den som vill veta vart gömman är, kan vända på skylten och kika i facit innan söket.
Förslag om du vill träna utan att veta var källan är att gå två och två där ni rättar varandra.

Samling:  utanför Klicka Hunden
Banvandring: sker i anslutningen till samlingen
Betalning: 120 kr / person görs gärna i förväg genom att boka ovan, avgiften skall vara betalat innan träningsstart!

Förkunskaper: Hunden kan kunna söka efter eukalyptushydrolat, ingen åldersgräns
Krav på förare: Inga, du är välkommen med din hund oavsett om du tränat den själv hemma, fått hjälp att träna den eller gått kurs hos mig eller någon annan, alla är lika välkomna!.

Anmälan: Anmälan görs senast dagen innan genom att köpa en plats på ovan bokning. Om du vet att det kommer bli av går det bra att köpa även tidigare på morgonen samma dag.

Butik
Vid träningen finns möjlighet att köpa och beställa leksaker, hydrolat och andra träningsartiklar. Du hittar artiklarna under webshopen. Bäst är om du beställer innan, så tar jag med mig dem till träningen. Önskar du något speciellt som du tror skulle passa i mitt utbud, tveka inte att kontakta mig.

Bra att ha med:

  • Kläder efter väder! Vi kör oavsett väder och vind. Förutsatt att det är anmälda till träningen.

  • Inga ytterskor på mattan i inomhushallen! Ta med inneskor om du vill ha det.

  • Bra belöningar till hunden, godis och leksaker.

  • vattenskål.

  • … och givetivs riktigt gott humör!

Kom ihåg att komma i god tid och att rasta din hund innan träningen.