21/01, 2022

Puffen i nosen

Konsten att kunna ha en hund som fokuserar på sin uppgift än att ha en hund som hugger efter veterinären 👊🏽


Kennelhostevaccinet KC

Att kunna vaccinera sin hund mot kennelhosta med droppen i nosen är en viktig del hos veterinären men kan vara krånglig och slutar ofta med att hunden brottas ner och hållas fast. Här får du ett trevligare alternativ där du själv droppar i nosen.


Haka i handen

Börja med startpunkten och dra handen upp mot hakan. Belöna och beröm alla typer av försök från hunden att parkera hakan i din hand. Träna uthålligheten genom jojo-metoden.


Vänj hunden vid att du rör nosen

När hunden lägger hakan I handen frivilligt börjar du med att försiktigt ta lätt på nosen. Nosen är känslig så var försiktig. Ha rena händer och ingen stark parfym på händerna.


Du ger kennelhostevaccinet!

Hos veterinären: börja med att låta hunden få nosa på plastflaska, sedan börjar du på din startpunkt och därefter följer du ovan text 👆🏽


Placera droppen i den lilla gropen precis innanför nosvingen. Puffa alltså inte in massa luft i nosen utan vinkla så det kommer 1-2 droppar i varje näsborre. Som när du själv tar ögondroppar. Det räcker att hunden får en droppen I varje näsborre för att det ska vara ett skydd.

Belöna & Beröm ⭐