Hunddagis - Flockdagis i Karlskrona


Vi är så himla glada över hur fantastiskt Klicka Hunden är!Vår vovve stortrivs och älskar alla som tar hand om henne!Tack för det ni gör för hundarna och oss!!

Ebba, Sagas matte


Ett underbart ställe där hunden får vistas med stabila hundar, utbildade och omtänksam personal som alltid sätter hundens bästa först! Rekommenderar varmt detta hunddagis 🙏🏻♥️ …

Helena, Klaras matte


Ett hunddagis att varmt rekommendera! Båda våra hundar trivs väldigt bra. Trevlig personal som tar väl hand om hundarna och visar fint engagemang.

Andrea, Ivar & Hjalmars matte. 


Fantastiskt bra hunddagis! Har snart haft vår hund där i 1 år och är fantastiskt nöjd med den kunniga och trevliga personalen! De ser varje hund som den är och dess individuella behov! Hade inte kunnat varit nöjdare med hunddagiset! Rekommenderar starkt! 

Victoria, Zams matte

Promenaderna är anpassade efter storlek på hundarna.

Hunddagiset är i en egen del av lokalen.

Promenaderna är i blandade miljöer


Vilan efter lunchen är viktig både för matsmältningen men också ett skön avkoppling mitt på dagen, för att samla energi.

Hundar är flockdjur som behöver sällskap 

Klicka Hundens hunddagis ligger i Vedeby, i gamla kakelhuset på Järavägen 8 i Vedeby, Karlskrona, Östra Blekinge. 
Vi startade upp vår dagisverksamhet  den 1 maj 2019 i Torskors men flyttade verksamheten i Dec 2022. 
Vi har ett s.k. flockdagis, vilket betyder att hundarna vistas tillsammans med människor och andra hundar under dagen.

Vi är väldigt måna om att du ska känna dig nöjd. Vi vill ha en nära relation med dig som hundägare, där vi tillsammans arbetar för din hunds bästa upplevelse. Som dagishundägare får du vara med i dagisets privata Facebookgrupp där du följer hundarna dagligen med bilder och filmer. Du blir uppdaterad varje dag vad din hund har hittat på under dagen, vem din hund har lekt med, vilka behov den har uträttat och hur vi upplever att hunden mår.

Alla promenader är harmoniska och lustfyllda, där vi arbetar med berikning och att varje individ skall få sina behov uppfyllda efter bästa förmåga. Vi går minst 2 rundor per dag med hundarna. Båda på ca 40 minuter per runda. Promenaderna anpassas efter hundens behov . Vi tar emot alla åldrar på dagiset från 13 veckor och uppåt. Hanar behöver ej vara kastrerade och löptikar är välkomna första veckan under löpet men måste sedan "stanna hemma" de två resterande pga höglöp och efterlöp,

Hundarna är i boxar utformade som ett rum som består av gallerboxar och gallergrindar som har tyg nedtill för mer ombonad känsla. Betonggolv för att ge en svalkande känsla på sommaren och soffor för de som inte vill ligga på kallt golv till t.ex. vintern. Under sommaren har vi tillgång till AC och håller atomsfären inne i dagiset frisk och ren.

Varje rum har hundsängar med filtar att bädda med, något slags hus att krypa in i, en stol/fåtölj för den som vill ligga högt och för att ge en mer ombonad känsla. Hundarna har minst en, oftast två, vattenskålar i rummet och det finns alltid en sängplats att byta till om det inte känns bra där de ligger just där och då. 

Måtten är väl tilltagna mot Länsstyrelsens rekommendationer och boxen är noga sammansatt så alla skall känna sig bekväma med sina rumskompisar. Vi är besiktade och utan anmärkning av Länsstyrelsen och har godkänt bygglov för hundverksamhet.

Gruppsammansättningen av hundarna är noga utvalda att vara tillsammans efter deras ålder, ras, kön och lynne. Att para ihop hundar är både svårt och komplicerat och får ta den tid som det behövs. Det är väldigt roligt och känns fantastiskt när man hittar en hund som passar ihop med en annan, speciellt när nya bekantskaper blir riktigt goda vänner. Nya hundar är naturligt försiktiga och dämpade för att inte förarga någon men efter några veckor känner de sig trygga och deras rätta "personlighet" kommer fram och då kan vi behöva flytta runt på hundarna för att matcha gruppens dynamik som bra det går. 

Vi tar emot de flesta hundraser, mycket beroende på dennes lynne och "personlighet". Det finns dock raser som vi av tidigare erfarenhet vet inte fungerar på flockdagis pga att rasen triggas av större grupper och bygger stress eller att vissa raser behöver större rörelsebehov än vad vi kan erbjuda. Raser avlade för hårdare arbete brukar generellt har svårare på vårt dagis t.ex. vallhundar, jakthundar och bullhundar. Vi tar inte emot hundar över 65 cm i mankhöjd.

Öppetiderna är alla vardagar kl. 06.15-17.30. Vi har öppet alla lov och klämdagar. Vi har stängt alla aftnar och röda dagar. 


Vi är väldigt nöjda. Vår tibbe Doris trivs bra och vi känner oss trygga med den kompetenta personal som finns där.

Anna, Doris matte


På Klicka hunden är personalen duktiga, professionella, uppmärksamma och trevliga där man ser hunden som sin egna individ och arbetar helt med frivillig hantering. Oavsett vilken hundtjänst man söker som en dagisplats, klippa klorna eller gå en kurs, så rekommenderar jag att söka sig till Klicka hunden!

Sofie, Eccos matte


Superbra hunddagis, vi känner oss alltid trygga att lämna våra hundar hos er. Trevliga & kunnig personal som alltid vill hundarnas bästa samt en rolig men stressfri zon för våra hundar.Extra plus i kanten att ni erbjuder allt från kloklippning, hundtrim, massage samt kurser, underlättar att ha allt på ett & samma ställe.

Alexandra, Labans & Mollys matte


Kan varmt rekommendera klicka hunden. Kunnig o trevlig personal som ser till hundens bästa. Vår lille Morris är nöjd efter en dag på klicka hunden.

Carina, Morris matte

Skogspromenader

Promenader på cykelvägar

Lite häng och bus i boxen


Dagisets utformning

Utbildad personal

Personalen är noga utvald för sin kunskap och sitt handlag med hundar. Vår personal arbetar själva endast med belöningsbaserad träning. Du kan läsa mera om våra anställda och deras utbildning här. 

Krille, Jonna, Angelina & Emma när vi flyttade in i nya lokalen på Järavägen 8.

Erik är den som anställdes senast. Han var på praktik hos oss under gymnasietiden och har därefter börjat arbeta hos oss. Erik anställdes hos oss i mars 2024

Kajsa anställdes hos oss i februari 2024 efter att varit hos oss på praktik.

REKO Hunddagis

REKO står för Respekt, Empati, Kunskap och Omsorg. Det innebär att alla hundar behandlas med värdighet och vänlighet. Vi accepterar och respekterar att hundar är individer med egna tankar och erfarenheter. 

Belöningsbaserat förhållningssätt
All hantering på dagiset sker med mjuka artiga händer, om det så gäller kli bakom örat eller om en fästing behöver plockas bort. Genom att förstärka de beteenden vi vill ha istället för att bestraffa de beteenden vi inte vill ha, får vi en hund som samarbetar med oss helt frivilligt. 

För oss är det viktigt att hunden känner sig säker och därför använder vi trygghetsferomonet Adaptil i lokalen, som hjälper hundarna att känna sig trygga och avslappnade under dagisvistelsen. Vi arbetar ständigt för en stressfri miljö på hunddagiset!


Träning vs Uppfostran
Likaväl som att vi är noga med att träna din hund på att gå fint i koppel, är det lika viktigt att din hund klarar att bli hanterad av personalen. Genom belöningsbaserat förhållningssätt kommer vi också att träna din hund i uppförande i sociala sammanhang mellan hund - hund och hund - människa. Detta innebär att vi bygger en relation med din hund som baseras på trygghet och engagemang för att kunna röra din hund. Det är av stor vikt att din hund klarar av att vi kan behöva lyfta hunden, be den flytta på sig eller kanske hålla den i famnen. Klarar inte din hund av att bli hanterad på detta sättet, kommer det vara svårt för din hund att klara av vardagen på dagis. 

Hunddagiset är godkänt av både Jordbruksverket, Länsstyrelsen och har godkänt bygglov (för att ha hunddaigsverksamhet) från Karlskrona Kommun. och vi följer deras rekommendation om max 12 hundar per anställd och dag.

Valpar är välkomna
Vi tar emot alla åldrar på dagiset från 13 veckor och uppåt. Du kan ansöka till dagiset för en plats när du fått veta att du har en valp. Vissa uppfödare vill veta om man har en dagisplats innan man får köpa en valp, därför går det alltid bra att ansöka innan du fått hem din valp. 

Vid inskolning lämnar du din hund hos oss, första 2 dagarna endast 2 timmar per dag för att vänja hunden successivt in i dagisverksamheten. Du ska finnas tillgänglig under hela inskolningsperioden om det är några frågor som skulle dyka upp. Alla hundar måste skolas in på vårt dagis, oavsett tidigare erfarenheter. Att komma till ett nytt dagis med ny miljö är alltid lite läskigt och hundarna behöver sin tid för att vänja sig. Vi tränar din hund på att vistas bland nya hundkompisar, oss i personalen och att vänjas in i den boxen som din hund är planerad att vara i. Vid inskolning betalar du en inskolningsavgift.

Vi vill att alla hundar skall vara vaccinerade med DHP var tredje år och kennelhostevaccinet årligen. När valpen kommit till er vid 8 veckor har de vaccinerats hos veterinär, sen vaccinerar ni dem vid 13 veckor igen och därefter vid 12 månader med kombinationssprutan DHPPi. Därefter behövs det bara vaccineras för DHP var 3:e år och KC som är kennelhostevaccinet årligen.


Klimatmedvetet
Eftersom vi arbetar med djur ligger det naturligt att vi även värnar om miljön och vår planet. Dagiset arbetar för att vara klimatsmart och undviker plast i den mån det går. Vi återanvänder begagnade möbler och inredning som kommunens invånare skänker.

Hunddagiset har bajspåsar som är komposterbara, gjorda på bl.a. en mix av potatis, majs och en komposterbar polyester. Våra bajspåsar bryts ner på 10-45 dagar jämfört med “vanliga” som tar ca 100 år.

Varje vecka borstar vi tänder och klipper klorna på de hundar som har detta som tilläggstjänster.

All personal är utbildade i både klovård och tandborstning i kombination med frivillig hantering.


Ett fantastiskt hunddagis med mycket kompetent personal som verkligen älskar hundar och ser varje hund som en individ. Min hund stortrivs på dagiset trots att hon har börjat sitt ” dagisliv” som 13- årig och hade mycket separationsångest innan. Hon känner sig trygg och jag känner full tillit när jag lämnar henne på dagiset. Rekommenderar varmt !

Ivette, Tades matte


Vi hade turen att få vår hundvalp placerad här.
Therese och övriga personalen är så jätteduktiga och trevliga. Therese har också bra kurser att gå!

Jag rekommenderar starkt detta hunddagis!

Thomas, Zammies husse

Ett fantastiskt hunddagis där du kan känna dig helt trygg att lämna din hund. Hen kommer bli sedd och uppmärksammad för just sina behov. Vår 5 månaders valp älskar att träffa sina kompisar, vovvar såväl som personal. Guld värt

Susanne, Knuts matte

Kunnig personal och trevlig lokal Hämtar hem en glad hund varje gång

Anna, Opus matte

Hundarna kan både koppla av, leka med kompisar eller själva aktivera sig genom olika spel.

Vi har olika svårighetsnivåer på spelen och i början kan hunden behöva lite hjälp att komma igång.

Rutiner & Säkerhet

För din och er hunds trygghet och säkerhet har vi alltid en personal på plats så länge som vi har hundar på dagiset. All vår personal  är utbildad och speciellt utvalda. Vår personal har första hjälpen utbildning på hund och HLR på människa. Genom att Klicka Hundens Hunddagis är H-märkt visar vi att vi står för ett etiskt hundtänk, hög kvalitet och uppdaterad kunskap inom ämnet hund. 

Under promenaderna har vi alltid ett bälte på oss där hundarna är kopplade i ett tvillingkoppel. Det innebär att hundarna inte snurrar fast i varandra och slår knut på varandra, utan den snurrar när hundarna byter plats. Bältet är även till för att om t.ex. hundskötaren skulle halka eller snubbla, skall de kunna ta emot sig med händerna utan att själva vara rädda för att hundarna kommer att "tappas". Vi vill att alla hundar har sele på sig under dagispromenaderna och att regntäcke finns tillgängligt under våra regniga och blöta dagar.

Två gånger om året har vi ett hundägarmöte där du får träffa andra dagishundägare och ta del av olika föreläsningar. Vi erbjuder även kurser specifikt för hunddagisets ägare eller önskade föreläsningar.

Hundarna äter lunch hos oss och då äter det sin egna mat som ni tagit med själv. Vi har utrymme för att förvara mindre påsar torrfoder, fryst mat, blötmat eller färskfoder. Godiset som vi delar ut är spannmålsfritt torrfoder  med kanin och lammsmak. Är din hund allergisk kommer vi använda din medtagna hundmat som godis för just din hund.

Mellan klockan 12-13, direkt efter lunchen, har vi vår lunchvila under en timme. Då släcker vi ner lokalen och spelar harmoniska toner med fågelkvitter och porlande vatten. För oss är det viktigt att hunden tar det lunch efter maten, så magen hinner plocka upp sin näring i lugn och ro. Då får hundarna möjlighet att samla energi inför eftermiddagens roligheter. Alla hundar oavsett ålder behöver sova mitt på dagen. Samtidigt som hundarna sover äter personalen sin lunch. Under den här timmen får du varken hämta eller lämna din hund. Alla övriga tider är tillgängliga för hämtning och lämning.

Alla hundarna har ett eget "hundkort" där det står kort information om hunden som t.ex. namn, ålder, ras, ev. allergier eller andra viktiga saker att veta om hundarna. Hundarna har också ett eget valt lösenord som skall kunna uppges av personen som hämtar ut hunden. På så sätt slipper du som hundägare vara orolig över att din hund skall bli hämtad av någon som du inte givit tillstånd att hämta ut. 

Hundkort

Promenader i grupp

Kö till tandborstningen hos Krille.

Promenader i alla väder

Vi promenerar i skogsmiljö som t.ex. i Ekebacken

Vi promenerar på gångvägar

Under vilan finns det olika sängar att vila i.

Vi har både hårda och mjuka sängar att vila i.

Vi går med 4-6 hundar per promenad, uppdelade efter storlek på benen och behovet av att röra sig.

Vissa promenader går snabbare och vissa är till för att skapa nya erfarenheter som att söka efter godisar mot en trädstam eller i en lövhög.

Oavsett väder försöker vi alltid att komma ut på en promenad.

Vi har vattenskålar i olika storlekar för att passa alla hundarna

Promenadbilder

Promenadbilder

MÅNADSABONNEMANG 2023
Fr.o.m 1 Aug 2024 höjs priserna, nytt pris syns i rosa färg.

Att vara aktiv hunddagiskund ger dig en rabatt på alla tjänster, kurser och artiklar i butiken.
Du får som dagiskund 15% rabatt på alla hundkurser och pälsvårdstjänster
Du får som dagiskund 10% rabatt på allt i produkter i butiken (ej hundfoder)
Du får som dagiskund  7% rabatt på alla hundfoder.
Valptillägg t.o.m 18 månader: 520 kr / månad
Kloklippning 1 gång / vecka : 200 kr / månad
Tandborstning/tandstensbehandling 1 gång / vecka med ultraljudstandborste: 400 kr /månad

Heltid, 1-5 dgr/v

Heltid  innebär att du har möjlighet att ha hunden på dagis alla* arbetsdagar mellan 06.15-17.30

Pris: 3 580 kr / kalendermånad  
+ ev. valptillägg och tilläggstjänster som t.ex. tandborstning och kloklippning.
*arbetsdagar (ej röda dagar)

Deltid, 4 fasta dgr

Du väljer fyra veckodagar du vill boka dagisplats mellan 06.15-17.30.

Pris: 3 270 kr / kalendermånad 
+ ev. valptillägg och tilläggstjänster som t.ex. tandborstning och kloklippning.

Deltid, 3 fasta dgr

Du väljer tre veckodagar du vill boka dagisplats mellan 06.15-17.30.

Pris: 2 800 kr / kalendermånad
 + ev. valptillägg och tilläggstjänster som t.ex. tandborstning och kloklippning.

Deltid, 2 fasta dgr

Du väljer två veckodagar du vill boka dagisplats mellan 06.15-17.30.

Pris: 2 265 kr / kalendermånad 
+ ev. valptillägg och tilläggstjänster som t.ex. tandborstning och kloklippning.


Deltid, 1 fast dgr

Du väljer 1 veckodag du vill boka dagisplats mellan 06.15-17.30.
Pris: 1 690 kr / kalendermånad 
+ ev. valptillägg och tilläggstjänster som t.ex. tandborstning och kloklippning.

Schema, olika dgr

Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda en plats som varierar på dagar och olika veckor. Enda förslaget är att boka ett abonnemang som passar ditt egna schema så bra som möjligt. Arbetar du t.ex. alla måndagar och tisdagar men behöver växla mellan onsdag och torsdag är förslaget att du bokar ett 4-dagars abonnemang.

Du betalar alltid din dagisavgift 2 kalendermånader i förskott. Vilket betyder att den 25:e januari betalar du för mars månad, dem 25:e februari betalar du för april månad osv. Avgiften är alltid densamma oavsett hur många dagar du väljer att nyttja ditt abonnemang.

Uppsägningstiden är 2 kalendermånader, vilket betyder att om du säger upp dagisplatsen 10 januari måste du betala även för februari, mars och april. Vill du att avtalet ska avslutas sista mars måste du alltså säga upp avtalet senast sista december.Förändring av abonnemang och/eller extratjänster är är 1 kalendermånad