KLICKA HUNDENS HUNDSALONG

Salongen arbetar med frivillig hantering.

Klicka Hunden.

Järavägen 8, 371 50 KARLSKRONA
(ingång på vänster långsida)
Gratis parkering utanför entredörren.

Bokning & kontakt:

tfn. 070-556 30 22


Salongens öppettider

Bokningsbara tider Vardagar Må-To kl. 10-18
Övriga tider efter överenskommelse för våra befintliga kunder.
BOKA KLIPPNING GENOM SMS TILL

 070-5563022
(så svarar jag när jag inte har kunder)Salongens bokningssystem

Vi tar emot nya kunder och har ca 2 veckors väntetid innan en ledig tid kan hittas. Du kan boka genom att själv boka online  eller ringa/sms:a Thess 070-556 30 22

Vi som arbetar som hundfrisörer på Klicka Hunden är Thess & Jonna. Läs mer om oss under personalsidan


Genom att förstärka de beteenden vi vill ha istället för att bestraffa de beteenden vi inte vill ha, får vi en hund som samarbetar med oss helt frivilligt.

Thess, Klicka Hunden, 2016


FÖRTROENDE & RELATIONER

Välkommen till Klicka Hundens Hundfrisörsalong. Vi är salongen som tänker på hundens upplevelse.  Då hunden är i behov av pälsvård, kloklippning, tandborstning och hantering hela livet ut. Vill vi skapa en så stressfri, lugn och trygg upplevelse som möjligt för hunden, så ni har alla förutsättningar på er sida. Vi arbetar ständigt för att lära om eller uppmuntra hundarna att kommunicera med oss, så vi kan visa att vi förstår hunden och att vi respekterar hundens signaler och känslor.

Vi har olika priser på våra tjänster beroende på om du väljer att besöka oss dagtid eller kvällstid men också om du har en liten eller större hund och om den gillar att besöka hundfrisören eller om det är en av de värsta sakerna hunden vet.  


Alla tjänster utförs med snälla händer och vänlig, mjuk och respektfull hantering. Även kallad Frivillig hantering, Fear Free eller REKO. REKO står för Respekt, Empati, Kunskap och Omsorg. Det innebär att alla hundar behandlas med värdighet. Vi accepterar och respekterar att hundar är individer med egna tankar och erfarenheter. 

Vi har endast en (1) hund åt gången för att skapa en sådan stressfri miljö som möjligt och göra besöket så positivt för hunden som det går. Vi erbjuder pauser, kisserunda om det behövs,  olika typer av belöningar och leksaker men även en soffa att slappa i vid önskemål. Vi klipper inte per timme utan våra priser är fasta. Det innebär att oavsett om tiden går snabbare än vad som är utsatt betalar du ändå samma pris. Däremot kan du få betala extra om hunden kommer in ovårdad och tovig, då detta sliter enormt på saxar och verktyg.

Tiden på besöket beror på om din hund har tovor och hur samarbetsvillig din hund är under besöket. Efter 2-3 besök brukar tiden kunna kortas ner, då hunden blir mer bekväm och skapat en relation till oss. Normalt tar en hel klippning 1.5-3 timmar beroende på önskad frisyr.

PROBLEMBETEENDEN

Vid hanteringsproblematiker (de hundar vi kallar ombörjare) som rädslor, stress, ångest och aggressivitet är vi oftast två personal som hjälper till att läsa hundens signaler och för att skapa trygghet. Dessa tider är uppdelade på minst 3 träffar med ca 2-4 dagars mellarum + 1 hel klippning. Första två gångerna du träffar oss blir det ungefär 30 minuter, därefter 1 timme och gången efter det klipper vi hunden (om hunden är okej med det, ca 90% är av hundarna är okej med att vi klipper dem sista tillfället) När hunden klarar av att dela upp sin klippning på två delar går hunden över till juniorklippning oavsett ålder. 

För oss är det viktigt att hunden känner sig säker och därför använder vi trygghetsferomonet Adaptil i lokalen, som hjälper hundarna att känna sig trygga. Vi arbetar ständigt för en stressfri miljö i salongen.

Alla kunder som bokar flera tider framåt, våra stammisar, får alltid gratis kloklippning och gratis ögonputs mellan besöken!Den här pälstypen (strävhårig) rycker/trimmar vi bort med händerna.

Den här mjuka pälstypen klipper vi med maskin och sax.

Den här pälstypen har ofta vågor och virvlar, den klipps med sax och maskin

Den här pälstypen klipps med maskin och sax

Den här pälstypen klipper vi med maskin och sax

Den här pälstypen klipper vi med maskin och sax